04-03-2015

Cisco introduceert BI- en mobility analyse-oplossing Mobility IQ

Deel dit bericht

Cisco introduceert op het Mobile World Congress 2015 Mobility IQ, een mobility analyse-oplossing in de vorm van software-as-a-service. Deze oplossing geeft op een visuele manier inzicht in het netwerk en biedt zo ongeëvenaarde zakelijke mogelijkheden voor service providers. De oplossing, gehost op Cisco Cloud Services, biedt in real-time inzicht op basis van een helikopterview op de Wi-Fi-, 3G- en LTE-netwerkactiviteiten. Cisco wil Service providers hiermee helpen nieuwe zakelijke kansen in kaart te brengen en actie te ondernemen om klanten nieuwe ervaringen te bieden.

Het wereldwijde dataverkeer vertienvoudigd bijna de komende vijf jaar, volgens de laatste jaarlijkse update van het Cisco Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast for 2014 to 2019. De groei wordt aangejaagd door de toenemende populariteit van krachtige mobiele apparatuur en machine-to-machine (M2M) connecties, gecombineerd met bredere toegang tot snelle mobiele telefonienetwerken. De prognose is dat het wereldwijde Wi-Fi ‘offload verkeer’ (het verkeer dat van het telefonienetwerk wordt overgezet naar Wi-Fi) in 2019 het totale verkeer via telefonienetwerken zal overtreffen. Dit onderstreept voor operators het toenemende belang van ‘small cell’ technologieën binnen hun strategie voor mobiele diensten.

Real-time informatie over netwerken en gebruikers
Mobility IQ speelt in op deze veranderingen door service providers en hun zakelijke klanten real-time informatie te bieden over het netwerk en de gebruikers, in combinatie met business intelligence, binnen Wi-Fi-, 3G- en LTE-netwerken. Met deze nieuwe mogelijkheden kunnen service providers nieuwe mobiele diensten bieden aan hun klanten, terwijl de operationele efficiency verbeterd wordt.

Service providers kregen tot nu toe inzicht op basis van data die specifiek aan hun netwerken waren gekoppeld. Nu zij hun diensten opschalen, raakt dat inzicht gefragmenteerd door de verschillende technologie-silo’s waar zij mee te maken krijgen. Service providers hebben ook vaak een beperkt inzicht in de interne en zakelijke netwerken, terwijl hun klanten frequent gebruikmaken van mobiele services. Cisco Mobility IQ biedt informatie waarmee de operationele efficiency verbeterd kan worden.

Netwerkprestaties verbeteren
Door één dynamisch beeld te presenteren van de gezondheid van het gehele netwerk en de APIs om actie te ondernemen, helpt Mobility IQ de prestaties te verbeteren en probleemgebieden te identificeren zodat deze aangepakt kunnen worden.

Op basis van een overkoepelend inzicht in het gedrag van mobiele gebruikers binnen en buiten, bijvoorbeeld social media activiteit en de weg die zij afleggen, maakt Mobility IQ het mogelijk om gebruikers op het juiste moment de juiste beleving en de juiste diensten te bieden. Dit het mogelijk het bestaande aanbod, zoals managed services, op maat te maken voor specifieke branches.

Value partnerships
Mobility IQ biedt tevens APIs die de creatie van ‘value partnerships’ mogelijk maken, bijvoorbeeld op het gebied van advertising of ‘social discovery’. De term social discovery slaat op het achterhalen welke content de gebruiker wil. Cisco is van plan om deze service beschikbaar te stellen aan door Cisco gecertificeerde partners.

Partners