07-07-2015

Bedrijven geven meer geld uit aan big data

Deel dit bericht

Bedrijven geven steeds meer geld uit aan big data projecten. De big data-markt maakt naar verwachting tot 2019 een jaar-op-jaar groei van 50% door.

Dit voorspelt onderzoeksbureau Ovum. “Het experimentele tijdperk van big data komt ten einde. Organisaties maken formeler gebruik van big data technologie om de toegevoegde waarde die zij verwachten te vinden te kunnen realiseren”, legt Tom Pringle van Ovum uit.

Rooskleurige toekomst voor big data
“Big data, als een open source technologie, is toegankelijk zonder grote financiële impact op de markt. Ovum verwacht dat deze situatie veranderd, met commerciële Hadoop distributies en een snel groeiend ecosysteem van technologieën die duiden op een rooskleurige toekomst voor big data”, aldus Pringle.

Big data wordt door Ovum gezien als een segment van de markt voor informatiebeheersoftware. De markt groeit naar verwachting tot 2019 met een jaar-op-jaar-groei van 11%. Naast big data zijn ook de groeiende vraag naar business intelligence (BI) en business analytics een belangrijke drijfveer achter de groei in deze markt. Naar verwachting is de vraag naar BI en business analytics in 2019 verdubbeld ten opzichte van dit jaar. De markt is op dit moment ongeveer 15,85 miljard dollar waard.

Tags:

Big Data

Partners