17-06-2015

Vier op de vijf bedrijven gaat ondanks obstakels met Big Data aan de slag

Deel dit bericht

Big Data wordt op grote schaal door bedrijven omarmd. Vier op de vijf bedrijven gaat dit jaar gebruik maken van Big Data. Maar liefst 92% van de bedrijven ziet echter obstakels die de implementatie van Big Data-projecten in de weg staat.

Dit blijkt uit onderzoek van CA Technologies. Het grootste obstakel waar bedrijven tegenaan lopen is het feit dat de huidige infrastructuur vaak niet is berekend om Big Data-projecten. Ook de organisatorische complexiteit die Big Data met zich mee kan brengen wordt door veel bedrijven als een uitdaging gezien. Andere obstakels zijn beveiligingsvraagstukken, zorgen over compliancy, een gebrek aan budget en beschikbare resources en te weinig inzicht in informatie en processen.

Ondanks de uitdagingen hebben organisaties over het algemeen hoge verwachtingen van Big Data. Bijna 90% van de organisaties ziet zijn omzet toenemen door Big Data-projecten of verwacht dit op korte termijn te zullen zien. Vooral een verbeterde concurrentiepositie, de mogelijkheid nieuwe producten of diensten op de markt te brengen en effectievere marketingcampagnes dragen hieraan bij. Big Data wordt vooral ingezet om meer inzicht te krijgen in klanten.

Tags:

Big Data

Partners