Over BI-Platform

BI-Platform is dé onafhankelijke, journalistieke portal op het gebied van Business Intelligence, data management en datawarehousing in de Benelux. BI-Platform volgt de ontwikkelingen op de voet, traceert ontwikkelingen, en geeft oplossingen uit de praktijk. BI-Platform vormt derhalve het startpunt bij uitstek voor iedereen die vakmatig bezig is met het verzamelen, doorvorsen,  analyseren en presenteren van business- en management-informatie en op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen.
BI-Platform brengt informatie die online voorhanden is op het gebied van business intelligence, datawarehousing, big data, analytics en data science maar ook datamanagement en datamodelleren, bij elkaar. Een onmisbare bron van informatie voor management en professionals op dit terrein met o.a. blogs door thought leaders, nieuws, interessante (video)interviews, whitepapers en evenementenkalender.

BI-Platform is van belang voor beslissers en diegenen die direct of indirect betrokken zijn bij de besluitvorming rondom Datawarehousing en BI projecten en die inzicht moeten hebben in de huidige mogelijkheden van BI én in de lange termijn ontwikkelingen. Anderzijds ook zij die verantwoordelijk zijn voor data management, data governance en voor het ontwerpen en ontwikkelen van datawarehouses en het opzetten van business intelligence omgevingen, waaronder IT-management, datawarehouse specialisten, BI-specialisten, dwbi-projectleiders, technology-planners.

Onze lezers bereiken wij op een groot aantal manieren, waarbij de website wordt aangevuld met de BI-Platform App (voor iOS alsmede voor Android), een wekelijkse nieuwsbrief, Twitter en andere social media kanalen.

Met haar eigen Vacature portal brengt BI-Platform ook vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar.

Redactie-adviesraad
BI-Platform kent een redactieadviesraad bestaande uit onafhankelijke deskundigen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend op dit vakgebied. Elk zijn zij vele jaren actief in het DW/BI vakgebied, ook als auteur en spreker op congressen en seminars, en dragen graag hun kennis en ervaring uit via BI-Platform. De adviesraad bestaat o.a. uit Jan Henderyckx, Sjoerd Janssen, Rick van der Lans, dr. Harm van der Lek en wordt nog verder uitgebreid met thought leaders in het veld.

 

Historie
Database MagazineArray Media is opgericht door Werner Schoots en richt zich op leveranciers-onafhankelijke kennisoverdracht op gebied van IT-vraagstukken. Behalve via de portals BI-Platform en Release wordt dat ook gerealiseerd via congressen zoals de Data Warehousing & BI Summit, seminars en workshops door internationale topsprekers. 

Oprichter Werner Schoots is van origine bedrijfseconoom en afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Na enkele jaren in de IT en uitgeverijbranche te hebben gewerkt, startte hij in 1990 met het vaktijdschrift Database Magazine (DB/M) en was oprichter van Array Publications. In 2008 is de portal BI-Platform gelanceerd als onafhankelijke kennisbron op gebied van Business Intelligence en datawarehousing.

Vanuit die uitgeverij heeft Werner in de loop der jaren vele vaktijdschriften gelanceerd, zoals Software Release, Business Process Magazine (gestart als Workflow Magazine), Java Magazine, Storage Magazine en IT Service Magazine. Ook stond hij aan de wieg van, en altijd inhoudelijk achter de schermen bij, Array Seminars met vele seminars en congressen, zoals Database Systems, BI-Event en Trends in BPM. De vakbeurzen Telecom Expo en Cloud Expo met bijbehorend congres Cloud Congres werden jarenlang door Werner en zijn Array-team succesvol georganiseerd.

Partners