20-05-2020

Brancheorganisaties BTG en DDA bundelen krachten

Deel dit bericht

Brancheorganisaties BTG en Dutch Data Center Association (DDA) verenigen zich in een partnership om de positie van Nederland als digitaal koploper verder te versterken. Beide organisaties vertegenwoordigen een breed netwerk van spelers uit het digitale segment. Door kennis en krachten te bundelen, werken de partijen toe naar een expertisecentrum over digitaal leiderschap en intelligente connectiviteit. Daartoe wordt op 11 juni een eerste virtuele kennissessie georganiseerd.

BTG en DDA werken al langere tijd samen en medio mei werd deze samenwerking formeel betiteld in een partnership. Directeur Stijn Grove van de DDA is zeer te spreken over de samenwerking. “DDA en BTG hebben veel raakvlakken in de zin dat we kennis en verbinding brengen naar onze achterban. Met als gemeenschappelijk doel het versterken van zowel het digitale fundament als de positie van Nederland als Digital Gateway to Europe die juist nu van onschatbaar belang is voor de Nederlandse economie en samenleving. Met deze structurele samenwerking verwachten we nog meer toegevoegde waarde te kunnen bieden voor onze deelnemers en partners.”

Ook directeur Petra Claessen van de BTG/TGG verheugt zich op de samenwerking. “De telecom- en datacenterindustrie staan in essentie heel dicht bij elkaar en het verbinden van deze twee is dan ook een logische volgende stap. We moeten, juist nu, vol inzetten op een versnelde digitalisering van Nederland en we zijn ervan overtuigd dat samenwerking met de DDA dit proces een boost kan geven. BTG heeft zowel gebruikers aan boord als Solution Partners en wij redeneren net als DDA vanuit de Triple Helix Gedachte. BTG koppelt permanent vraag en aanbod aan elkaar en met onze Serviceorganisatie TGG, lossen wij samen met onze Solution Partners, marktimperfecties op.”

Virtuele kennissessies
De structurele samenwerking vertaalt zich onder andere naar een driedelige webinar over onderwerpen als intelligent connectivity (hét jaarthema van BTG) en Nederland als internationale datahub. De kennissessies richten zich onder andere op operators en gebruikers, waarbij alle deelnemers live hun vragen kunnen stellen. De eerste sessie uit de reeks vindt plaats op 11 juni om 15.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden.

Company:

BTG, DDA

Partners