01-03-2021

HPE biedt solutionstack voor implementatie Open RAN in 5G-netwerken

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft de HPE Open RAN Solution Stack aangekondigd. Deze solutionstack moet zorgen voor de versnelde commerciële implementatie van Open RAN in wereldwijde 5G-netwerken. Het product bestaat uit orkestratie- en automatiseringssoftware van HPE, RAN-specifieke infrastructuurblueprints en een voor telecom geoptimaliseerde infrastructuur.

De HPE servicemanagement- en orkestratiesoftware ondersteunt telecomnetwerken van de ‘core’ tot de ‘edge’. De software vermindert niet alleen implementatierisico’s maar zorgt ook dat operators profiteren van 5G-voordelen. Het HPE Open RAN Solution Stack beschikt over de nieuwe HPE ProLiant DL110 Gen10 Plus-server, de eerste server die voor Open RAN is geoptimaliseerd.

De HPE Open RAN Solution Stack is ontwikkeld door de nieuw opgerichte Communications Technology Group (CTG) van HPE. CTG levert een groot portfolio dat telecombedrijven helpt bij mogelijkheden voor 5G met behulp van open solutionstacks. De HPE Open RAN Solution Stack bouwt voort op de in maart vorig jaar onthulde HPE 5G Core Stack. De oplossingen zijn via een gemeenschappelijk orkestratieplatform verbonden. Dit helpt telecombedrijven bij de implementatie van resources en applicaties van de ‘core’ tot de ‘edge’.

Transformatie van communicatienetwerken
Wereldwijde communicatienetwerken ondergaan een behoorlijke transformatie. Waar voorgaande generaties vooral gebouwd waren op single vendor-systemen, is 5G juist gebaseerd op open standaarden. Daardoor zijn netwerkoperators niet afhankelijk van een vaste leverancier en kunnen ze specifieke hardware en software selecteren. De open technologieën hiervoor zijn in trek bij telecombedrijven, brancheorganisaties en regeringen omdat ze zorgen voor meer concurrentie, de kosten verlagen en innovatie stimuleren.

Open cloud-native 5G-netwerken zijn gebouwd op standaard IT-hardware die met virtuele netwerken en technologische verbeteringen geschikt zijn voor 5G RAN. HPE maakt deel uit van de O-RAN Alliance en het Telecom Infra Project (TIP) die een belangrijke rol spelen in de transitie van de telecomindustrie. Met de HPE Open RAN Solution Stack bereiden telecombedrijven zich voor op de adoptie van Open RAN op grote schaal.

Versnelde commerciële uitrol van Open RAN
De HPE Open RAN Solution Stack biedt telecombedrijven de mogelijkheid om resources te alloceren waar nodig en meer netwerkflexibiliteit te leveren. De oplossingsstack maakt het radio access network van klanten toekomstbestendig en beschermt hun investeringen door technologieën van verschillende leveranciers te gebruiken in een omgeving met lage risico’s.

De mogelijkheid om workloads van duizenden locaties schaalbaar te beheren en orkestreren is essentieel voor de implementatie van Open RAN. De geteste software van HPE is geschikt voor implementatie in live Open RAN-instanties. Dit biedt telecombedrijven de mogelijkheid om duizenden virtuele machines (VM’s), honderden verschillende virtual network functions (VNF’s) en gecontaineriseerde network functions (CNF’s) in het hele netwerk te beheren.

Company:

HPE

Partners