21-02-2024

Snowflake presenteert AI-innovaties voor telecomsector

Deel dit bericht

Snowflake heeft tijdens Mobile World Congress 2024 verbeteringen gepresenteerd binnen de Telecom Data Cloud, waaronder innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning, partneroplossingen voor de telecomsector en brancheoverschrijdende samenwerkingen om een aantal van de meest uitdagende problemen aan te pakken. Partneroplossingen zijn onder andere slimme CapEx-optimalisatie, capaciteitsplanning, field operations, het aanpakken van CO2-uitstoot, voorspellend en geautomatiseerd netwerkonderhoud en Open Radio Access Network (ORAN) dataverrijking en -beheer.

Met de toevoegingen aan Snowflake’s Telecom Data Cloud kunnen organisaties hun upskilling-vereisten verminderen en hun productiviteit verhogen, data verrijken met AI- en ML-modellen en de bijna real-time ontdekking en analyse van data versnellen. Daarnaast helpt de datacloud telecomproviders te voldoen aan duurzaamheidsvereisten en worden zij in staat gesteld nieuwe service-inkomsten te genereren, terwijl ze inspelen op de behoeften van bedrijven in de sector.

Meer dan 70 klanten maken gebruik van Snowflake’s Telecom Data Cloud om innovaties in de sector te stimuleren, waaronder Eutelsat Group, Spark New Zealand, CityFibre, Virgin Media Ireland en AT&T. Snowflake heeft ook zijn partnernetwerk uitgebreid van 21 naar bijna 40 partners (sinds februari 2023) om innovatieve oplossingen te leveren voor telecomoperators, waaronder: Ericsson, Amdocs, Amazon Web Services (AWS); technologiepartners CARTO, Mapbox en Squid Cloud; en bewezen regionale en wereldwijde systeemintegrators, waaronder EY, IBM Consulting, Deloitte, Prodapt Consulting en DAS42.

Deze samenwerkingen hebben het afgelopen jaar geleid tot een aantal innovaties die de telecomsector transformeren, waaronder:
• De samenwerking tussen Snowflake en AWS helpt bij het oplossen van technische netwerkvragen, waardoor de oplostijd wordt teruggebracht van dagen tot mogelijk slechts enkele minuten.
• Snowflake werkte samen met AWS om GenTwin te bouwen, een innovatieve Network Operations-oplossing die private 5G, generatieve AI met behulp van Amazon Bedrock en digital twins met behulp van AWS IoT TwinMaker combineert om industrieën te voorzien van efficiëntie, automatisering en aanpassingsvermogen.
• Snowflake werkt samen met Mapbox om een holistische Digital Twin te presenteren door het combineren van Snowflake’s geospatiale Telecom Data Layers met high definition terrein- en beeldmateriaal van Maxar en Mapbox’s vermogen om cellulaire dekking op schaal te renderen en te verwerken.
• Snowflake heeft in samenwerking met AWS, Amdocs, Vodafone en Carbon Footprint Ltd. de TM Forum Moonshot Catalyst award gewonnen.
• Snowflake werkt samen met Amdocs Data Intelligence om SaaS-gebaseerde oplossingen te bieden voor het leveren van telecom use cases, zoals facturering en betaling, audit en compliance, en fraudedetectie.
• Snowflake werkt samen met Ericsson aan het creëren van een datagedreven architectuur die operators de mogelijkheid biedt om innovatieve applicaties te creëren met behulp van het Ericsson Intelligent Automation Platform (EIAP) Ecosysteem.

Partners