14-02-2024

Cisco en NVIDIA ondersteunen implementatie veilige AI-infrastructuur

Deel dit bericht

Cisco en NVIDIA versterken hun samenwerking. Dat kondigen de twee technologiebedrijven aan tijdens Cisco Live Amsterdam, de technologieconference van Cisco. Samen willen de twee bedrijven AI-infrastructuuroplossingen leveren voor het datacenter, die eenvoudig te implementeren en te beheren zijn. Op deze manier kan de enorme rekenkracht mogelijk worden gemaakt die bedrijven nodig hebben om te slagen in het AI-tijdperk.

“AI verandert fundamenteel de manier waarop we werken en leven. Een verschuiving van deze omvang heeft voor bedrijven ook een impact op hun infrastructuur,” zegt Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco. “Het versterken van onze geweldige samenwerking met NVIDIA zal ondernemingen wapenen met de technologie en de expertise die ze nodig hebben om AI-oplossingen op grote schaal te bouwen, te implementeren, te beheren en te beveiligen.”

Een sterke samenwerking
Cisco en NVIDIA hebben de voorbije jaren al meermaals de handen in elkaar geslagen. Zo zit er technologie van NVIDIA in Webex-samenwerkingsapparaten en in Cisco-datacentersystemen die de computerkracht leveren voor hybride vergaderruimtes, AI-aangedreven online meetings en virtuele desktops.

In datzelfde datacenter gaan NVIDIA en Cisco nu onder meer AI-clusters schalen en automatiseren:
• De nieuwste Tensor Core GPU’s van NVIDIA zijn beschikbaar in Cisco’s M7-generatie UCS-rack en bladeservers, waaronder Cisco UCS X-Series en UCS X-Series Direct, om optimale prestaties mogelijk te maken voor een breed scala aan AI- en data-intensieve workloads in het datacenter en aan de edge.
• NVIDIA AI Enterprise, dat softwareframeworks, vooraf getrainde modellen en ontwikkelingstools voor veiligere, stabielere en ondersteunde productie-AI omvat, is nu beschikbaar op Cisco’s wereldwijde prijslijst.
• Gezamenlijk gevalideerde referentiearchitecturen via Cisco Validated Designs (CVD’s) maken het eenvoudig om AI-clusters op elke schaal te implementeren en te beheren. Deze architecturen zijn geschikt voor een breed scala van gebruiksscenario’s, variërend van gevirtualiseerde en gecontaineriseerde omgevingen, met zowel geconvergeerde als hypergeconvergeerde opties. CVD’s voor FlexPod en FlashStack voor Generative AI Inferencing met NVIDIA AI Enterprise zullen deze maand beschikbaar zijn.
• Ondersteuning van Cisco Networking Cloud: Cisco vereenvoudigde het beheer en de werking van de AI-infrastructuur via zowel on-premises als cloudgebaseerd beheer met Cisco Nexus Dashboard en Cisco Intersight.
• Digital Experience Monitoring: Met AI-workloads en data in de public cloud, on-premises en in meerdere datacenters, maakt ThousandEyes het voor Digital Experience Monitoring mogelijk om AI inzichten en oplossingen te automatiseren voor problemen in de cloud tot on-premises netwerken.
• Het Cisco Observability Platform maakt gebruik van AI-mogelijkheden om real-time telemetrie in verschillende domeinen te contextualiseren en te correleren. Organisaties hebben zo de zichtbaarheid en inzichten die nodig zijn om digitale ervaringen te verbeteren.
• Partners die risico’s verminderen: organisaties die van plan zijn om AI en automatisering toe te passen, kunnen een beroep doen op Cisco’s wereldwijde ecosysteem van partners om hen te adviseren, te ondersteunen en te begeleiden.

Partners