07-02-2015

Werkgeversvereniging ICT en vakbonden bereiken akkoord over nieuwe ICK-CAO

Deel dit bericht

De Werkgeversvereniging ICT en de vakbonden zijn akkoord over een nieuwe CAO voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). Werknemers in de branche kunnen een salarisverhoging van 1,5% tegemoet zien. De nieuwe CAO gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2015 en heeft een looptijd van een jaar.

Per 31 december 2014 wordt de ingangsdatum van (uitbreiding van) het seniorenverlof voor elke leeftijdscategorie met 2 jaar opgeschoven. Het seniorenverlof gaat daarmee in op 52-jarige leeftijd. Werknemers die in 2015 50 jaar of ouder zijn behouden de dagen van de 2014-tabel en krijgen er een dag bij als zij daar op grond van de 2015-tabel recht op hebben.

Bij bedrijven waar een ‘CAO a la Carte’-systeem van toepassing is kan in het Bedrijfsoverleg worden afgesproken om de ADV structureel per medewerker of collectief om te zetten in salaris. Bij een CAO a la Carte bestaat de mogelijkheid dagen te kopen of juist te verkopen. De Werkgeversvereniging ICT en de vakbonden kondigen aan projecten met betrekking tot Duurzame Inzetbaarheid, Participatiewetgeving en Mantelzorg zullen in 2015 nader uit te zullen werken.

Tags:

ICT-branche

Partners