13-03-2015

Storage Summit: flash storage dominant aanwezig

Deel dit bericht

Vorige week vond in Nieuwegein de door Ingram Micro georganiseerde Storage Summit 2015 plaats. Een breed scala aan leveranciers toonde de aanwezige resellers hun oplossingen, in een programma waar diverse keynote-sprekers hun visie gaven, en in een ronde tafeldiscussie waar de grote leveranciers spraken over trends in storage. Een van de zaken die steeds terugkwam was het snel groeiende belang van flash in storage.

“Door de trends en ontwikkelingen rondom cloud, the Internet of Things en Big Data zien we steeds meer vraag naar storage oplossingen`, verklaart Thijs Vink, Director Value Business Benelux bij Ingram Micro, het organiseren van de Storage Summit 2015. “Volgens IDC groeit de dataopslag bij bedrijven ieder jaar met vijftig procent. Er zijn daarin een aantal trends te herkennen en het is onze doelstelling vandaag om de resellers meer te vertellen over die trends, om ze meer inzicht te geven in de vraag hoe ze daar kansen van kunnen maken, die ze uiteindelijk natuurlijk weer kunnen omzetten in orders en opdrachten.”

Ingram Micro ondersteunt daarin zijn resellers met gespecialiseerde storage teams. Vink: “Op Benelux-niveau hebben we zeventien storage specialisten. Zij zijn er om onze resellers te begeleiden in sales-activiteiten. Daarnaast hebben we geïnvesteerd in demo-centers waar storage oplossingen live getoond kunnen worden. En hebben we in België een state of the art configuration centre waar we storage oplossingen kunnen uitwerken voor onze resellers.”

Eindresultaat

Keynote-spreker die dag was Hans Bos, CTO bij Microsoft Nederland. “Wat ik heb willen overbrengen is hoe belangrijk storage eigenlijk is”, zegt hij. “In de praktijk van onze marketing vertellen we vaak over het eindresultaat. Over wat je allemaal kunt doen met ICT. Maar we denken er bijna niet meer over na dat het uiteindelijk om informatie of data gaat die ergens opgeslagen wordt.”

“Onder de motorkap is storage dus eigenlijk een voorwaarde voor het succes van al die mooie verhalen die we vertellen over ICT. Wat me opvalt is hoe storage eigenlijk door de hele linie heen, van de grote datacenters tot aan de smartphone, een belangrijke rol speelt. In die datacenters staan de data inderdaad heel veilig opgeslagen. In de praktijk zie je echter vaak dat de eindgebruikers naast die centrale opslag toch een kopie van documenten op de eigen apparatuur opslaat. Dan is het dus belangrijk dat ook die storage lokaal, in die laptop of in die smartphone, veilig en betrouwbaar geregeld is.”

Software defined

Namens HP was Maarten Reinders aanwezig, Country Manager Storage. Hij was een van de deelnemers aan de ronde tafeldiscussie die middag. “De resellers die we spreken zitten met vragen over de ontwikkeling van storage. Hoe ziet de wereld er over een paar jaar uit? Zij willen bijgepraat worden op het gebied van trends als software defined en flash. En ze willen graag weten hoe een vendor als HP ertegenaan kijkt.”

De belangrijkste oplossingen die HP tijdens het evenement van Ingram Micro toonde lagen op het gebied van de software defined storage, de StoreVirtual. “Daaraan gerelateerd zie je dat we die StoreVirtual ook gebruiken voor hyper-converged oplossingen. Dat heeft een hele goede fit met de resellers van Ingram Micro. Daarnaast hebben we updates rondom ons 3PAR portfolio. Met name de ontwikkelingen rond flash zijn belangrijk, en we zien dat het heel snel steeds bereikbaarder wordt voor klanten van de resellers.”

Performancebehoefte

Frank Pruijs, Sales Manager bij Nimble Storage Nederland, ziet bij resellers naast de vragen rond datagroei veel uitdagingen rond de eveneens sterk groeiende performancebehoefte. “Er zijn eigenlijk twee dingen waar zij tegenaan lopen: de performancebehoefte groeit en uiteindelijk moet storage makkelijker zijn. De gemiddelde organisatie heeft steeds minder mensen beschikbaar om die storage te beheren. Alles draait om eenvoud. Dat zijn ook een beetje de zaken die wij naar de markt brengen.”

“Wij hebben daarom virtueel ons systeem meegenomen. We laten zien hoe onze architectuur in elkaar zit. We laten zien wat we anders doen dan wat de klanten en de resellers gewend zijn. Dat vertellen we en dat kunnen we ook laten zien op ons systeem. We zijn een partij die uitgekomen is in de tijd dat flash al bestond, dus dat hebben we vanaf de grond af kunnen integreren in ons product. Dat brengt een bepaalde efficiëntie van alle onderdelen van het systeem.”

Tags:

Storage

Partners