27-01-2023

HPE kondigt next-generation datastorageserver aan

Deel dit bericht

HPE Alletra 4000 breidt het HPE Alletra portfolio uit met een server-based, cloud-native data-infrastructuur. De server is ontworpen voor het uitvoeren van data-applicaties, heeft end-to-end-beveiliging by design en wordt geleverd met een intuïtieve cloudervaring.


De HPE Alletra 4000, voormalig bekend als HPE Apollo 4000, biedt een data-infrastructuur die voorziet in de vraag naar veilige data, kostenefficiëntie en eenvoud. Het is het eerste serverbasedaanbod binnen het HPE Alletra portfolio van cloud-native data-infrastructuuroplossingen.

Gebouwd voor data-applicaties
De nieuwe serie HPE Alletra 4000 servers zijn geoptimaliseerd op meerdere aspecten, zoals capaciteit, prestaties, kosten, compactheid, onderhoudsgemak en ondersteuningsgemak. Ze zijn geschikt voor beide aspecten van het data-centric workloadspectrum - van diepere data lakes en archieven tot hoge doorvoer en in-place analyse en AI/ML tot data heavy hyperconverged infrastructuur (HCI) en cache-intensieve workloads.

Toepassingen zijn onder andere real-time dataverwerking, bescherming tegen ransomware, compliance en e-discovery, videobewaking, machinelearningtraining, stream- en batchanalyse, kant-en-klare contentstoragemogelijkheden en meer.

End-to-end-beveiliging by design
De HPE Alletra 4000 datastorageservers bevatten end-to-end-beveiliging voor zowel systemen als data. Dit begint bij het beveiligen van de supply chain en breidt zich uit naar het opstarten en buiten gebruik stellen van systemen. Van silicium tot software en van fabriek tot cloud, HPE Alletra 4000 datastorageservers zijn ontworpen met zerotrustbeveiliging en bieden geïntegreerde, schaalbare IT-beveiliging en verhoogde zakelijke flexibiliteit.

Geleverd met een intuïtieve cloudervaring
Het HPE GreenLake edge-to-cloudplatform beheert de datastorageservers eenvoudig. Zo kunnen organisaties complexe beheeractiviteiten automatiseren met een intuïtieve cloudervaring door REST API’s te gebruiken. Ook is het mogelijk de HPE Alletra 4000-systemen te gebruiken as-a-service met HPE GreenLake om financiële flexibiliteit en operationele snelheid te vergroten. Zo kunnen organisaties hun gebruik afstemmen op projectlooptijden en uitgaven gemakkelijk aanpassen aan zakelijke behoeften.

Kies uit twee modellen: HPE Alletra 4110 and HPE Alletra 4120
De Alletra 4110 is een 1U all-NVMe data storage server met dual 4th Gen Intel® Xeon® Scalable processors en heeft tot 3TB DDR5 geheugen. Hij is ontworpen voor de meest veeleisende data-centric workloads, inclusief datastores voor machine learning, gedistribueerde en NoSQL-databases, high-performance storage gedefinieerd voor software en data-intensieve hyperconverged infrastructuur.
De Alletra 4120 is een 2U hybrid-NMVe data storage server met één of twee 4th Gen Intel® Xeon® Scalable processoren en tot 6TB DDR5 geheugen. De server is geschikt voor de meest uiteenlopende datacentrische workloads, zoals data lakes met actieve analyse, storage gedefinieerd voor software, geconvergeerde gegevensbescherming en deep archives.

Meer informatie alhier.

Partners