Door: Redactie

Seminar: Is open source software geschikt voor de overheid?
(08-06-2015)

Deel dit bericht

Na jaren van moties en debatten heeft de Tweede Kamer dit jaar bepaald dat open source en open standaarden de voorkeurskeuze zouden moeten zijn bij alle ICT-aanbestedingen. Maar aan welke business-eisen moet een goede open source oplossing voldoen? En hoe verloopt een migratie van closed-source naar open source?

Kom luisteren en meepraten tijdens dit gratis seminar, georganiseerd door gerenommeerde open source-organisaties Red Hat, EnterpriseDB, Comparex en Bauhaus ArtiTech. De middag wordt geopend door Astrid Oosenbrug, lid van de Tweede Kamer en voorvechter van open source binnen de Overheid. Naast presentaties over open source software worden er ook enkele praktijkcases gepresenteerd. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), stapte van een IBM-middleware omgeving over op Red Hat Jboss, en Het Kadaster van een Oracle-database/Oracle Spatial-omgeving naar een Postgres-EnterpriseDB-omgeving.

De bijeenkomst wordt gehouden op 8 juni van 12.00 - 17.00 uur in Spaces Den Haag, ook wel bekend als het voormalige Esso hoofdkantoor De Rode Olifant.

Dit seminar is bestemd voor mensen die werkzaam zijn bij de overheid.

Meer informatie en aanmelden:
http://info.enterprisedb.com/redhat-comparex-event.html

Wanneer
8 juni 2015, 12.00 – 17.00 uur

Adres
Spaces Den Haag
Zuid Hollandlaan 7
2596 AL  Den Haag

Tags:

Open Source

Partners