14-07-2015 Door: Redactie

HP en Intel gaan samenwerking aan rond High Performance Computing

Deel dit bericht

Op de International Supercomputing Conference kondigt HP vandaag een samenwerking aan met Intel Corporation omtrent High Performance Computing (HPC). Dit om gebruikersinnovatie te verbeteren en de toegankelijkheid van HPC voor enterprises te vergroten. Hiervoor lanceren de bedrijven een nieuw Center of Excellence (CoE). Dit center brengt experts van HP en Intel bij elkaar, zodat gebruikers worden ondersteund in planning, ontwikkeling, inzet en beheer van HPC oplossingen.

HPC breidt zich momenteel snel uit. Van overheden en de academische wereld naar alle soorten enterprises. Met HPC kunnen enterprises sneller big data analyses maken en business inzichten verkrijgen. De International Data Corporation voorspelt dat de bestaande HPC compute servermarkt groeit tot $15,2 miljard in 2019. Organisaties adopteren HPC technologieën om geavanceerde analyses en big data workloads uit te voeren.

Veranderingen in de markt
Verschillende veranderingen in de markt zorgen voor een groeiende vraag naar HPC vanuit commerciële enterprises, Voorbeelden hiervan zijn:
Een overvloed aan nieuwe big data bronnen door mobility, cloud computing, multimedia, sociale samenwerkingen en the Internet of Things (IoT)
De snelle transformatie van business processen in belangrijke industrieën, zoals olie exploratie, human genomics, en de real-time financiële markt.
Recente verbeteringen in procestechnologie zorgen voor efficiëntie, schaalbaarheid en ultra-high-speed processing performance van compute. Tegen een prijs die in lijn is met traditionele IT.

“Data groeit enorm in volume, snelheid en variatie. Bovendien voldoen de geavanceerde proceseisen steeds meer aan de business uitdagingen. Ondertussen vervaagt de lijn tussen traditionele computing en high performance computing”, aldus Bill Mannel, vice president en general manager, HPC en Big Data, HP Servers. “Door deze samenwerking geven we gebruikers toegang tot de technologie en de oplossingen, en tevens tot het intellectuele eigendom, portfolio services en technische ondersteuning die nodig is om hun compute infrastructuur te verbeteren en alles uit een data gedreven omgeving te halen.”

Partners