25-07-2015 Door: Redactie

Samenwerking Qlik en AFAS op gebied van Visual Analytics

Deel dit bericht

Qlik maakt vandaag bekend dat AFAS Software Qlik Sense gaat integreren in haar online product. Hiermee levert AFAS Software visual analytics van wereldklasse aan meer dan 7000 klanten. Met de integratie van Qlik profiteren meer dan 560.000 AFAS-gebruikers van de voordelen van enterprise-ready business intelligence in hun ERP-suite. Deze miljoeneninvestering ondersteunt de strategie van AFAS om klanten een alles in één geïntegreerde softwareoplossing te bieden. 

De eerstvolgende release van het online product van AFAS, waarbij Qlik Sense volledig is geïntegreerd, bevat een intuïtieve drag-and-drop interface die ondersteund wordt met rijke visual analytics, rapportage- en dashboardmogelijkheden. Hierdoor zijn gebruikers in staat om in slechts enkele klikken het hele verhaal dat achter de data schuilgaat te ontdekken, inclusief historische patronen en verbanden dankzij sprekende visualisaties. 

Bas van der Veldt, CEO bij AFAS Software: “We stellen hoge eisen aan onze producten en daarom was zelf een BI-oplossing ontwikkelen geen optie. Het zou jaren duren en we willen onze klanten de beste oplossing bieden die beschikbaar is in de markt. Qlik bleek het disruptieve platform te zijn waar we naar op zoek waren. Waar andere ERP-leveranciers een BI-module als betaalde plug-in aanbieden, maken wij het kosteloos beschikbaar voor onze klanten.”

We zijn erg blij met de strategische keuze voor Qlik die AFAS Software heeft gemaakt”, aldus Lars Björk, CEO bij Qlik. “Dit partnership speelt in op de groeiende vraag van bedrijven om hun business te versterken met een krachtig en flexibel Visual Analytics Platform, dat het hele verhaal rondom de data vertelt. Qlik en AFAS lopen voorop in wat veel organisaties zien als een cultuuromslag – de wens om niet alleen bepaalde werkprocessen te moderniseren, maar ook echt nieuwe diensten te leveren door de meest intuïtieve en innovatieve oplossingen te adopteren.”

Partners