21-03-2016 Door: Redactie

Future Proof BI systems met Rick van der Lans en Krish Krishnan

Deel dit bericht

“Transforming to future-proof BI systems” is het thema van congres Data Warehousing & Business Intelligence Summit. Op gebied van Big Data staan enkele gerenommeerde sprekers garant voor de laatste inzichten en vooral praktijkervaringen en best practices. Krish Krishnan, Rick van der Lans en Mike Ferguson brengen u ´up to speed´ op 6 en 7 april in Amsterdam. Het is echter niet alleen Big Data wat de klok slaat. Ook onderwerpen als Data Vault, Self-service BI, Datavisualisatie, Data Privacy komen uitvoerig aan bod.

Volgens Rick van der Lans biedt het congres een mix van klassieke onderwerpen als Data Vault en actuele thema’s als Big Data en Streaming Analytics. “Self-service BI is al jaren lang populair maar hoe krijgen we dat onder controle. Dus hoe brengen we self-service BI en Governance bij elkaar?”

De primaire focus van dit congres ligt deze editie vooral op het HOE. Hoe transformeert u uw bestaande BI omgeving naar een toekomstbestendig BI-systeem? Dat lijkt misschien een utopie maar dat is het niet. Het is bekend dat er veel nieuwe tools en technologieën beschikbaar zijn om gebruikers in staat te stellen zelf rapporten te bouwen, om big data op te slaan en te analyseren en om een logisch datawarehouse op te zetten. Voor veel organisaties is de vraag echter nog: Hoe pakken wij dit aan? Hoe zetten wij deze tools en technologieën op juiste wijze in, hoe gaan we om met self-service BI, hoe migreren we van een fysiek naar een logisch datawarehouse, hoe bereiden wij ons voor op de nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot privacy, hoe pakken we datavisualisatie effectief aan, en ga zo maar door.

Sprekers op 6 en 7 april zijn Krish Krishnan, Mike Ferguson, Daragh O Brien, aangevuld met sprekers van Benelux bodem als Rick van der Lans, Jan Henderyckx, Pieter den Hamer, Harm van der Lek, Lex Pierik en Emiel van Bockel.

Enkele onderwerpen die deze dagen aan bod komen.

•    Integreren van Hadoop, Spark en NoSQL in bestaande BI-omgevingen

•    Degelijke voorbereiding op de nieuwe Europese regelgeving rondom data privacy

•    Nieuwe ontwikkelingen voor datamodelleren van datawarehouses

•    "Ten Mistakes to Avoid in Big Data Implementation"

•    Praktische richtlijnen voor ontwerp en implementatie van data lakes en data hubs

•    Opzetten van een Agile Data Strategy voor de dynamische marktomstandigheden van dit moment

•    Praktische richtlijnen voor het opzetten van een logisch datawarehouse

•    Het belang en de kracht van datavisualisatie – een gedegen aanpak

•    De rol van Big Data en Analytics bij innovatie van uw business

•    Hoe maakt u self-service BI beheersbaar en profiteert u optimaal?

•    Operational Analytics in SQL en NoSQL omgevingen.

 

Voorts geeft ook een aantal innovatieve organisaties acte de presence met een sessie zoals Trifacta, Hortonworks, Rocket Software en GoDataDriven.

Meer informatie: www.dwbisummit.com.

Partners