20-08-2015 Door: Redactie

Het BI-landschap verandert door de komst van nieuwe spelers

Deel dit bericht

Business Intelligence (BI) en innovatie zijn begrippen die samen horen te gaan. In de praktijk blijkt dat de wereld van BI de laatste 25 jaar echter maar weinig is veranderd. We bouwen al decennialang datawarehouses Kimballsterren en de meeste organisaties zetten Business Intelligence uitsluitend in voor rapportages en ad-hoc query’s. De echte toegevoegde waarde van traditionele BItoepassingen verdwijnt doordat technologie hopeloos achterloopt en te complex is. Waar blijvende innovatieve veelbelovende BI-tools die wel aansluiten bij de marktbehoefte?

Veel gerenommeerde BI-leveranciers van het eerste uur, zoals Business Objects en Cognos, zijn inmiddels opgekocht door grote software multinationals. De partijen hebben veel geïnvesteerd in de integriteit van hun producten, maar leveren vaak nog dezelfde functionaliteiten als een aantal jaren terug. Er zijn echter ook nieuwe spelers opgestaan die wel met innovatie BI-oplossingen komen. Deze gebruiken onder andere In-Memory-Database technieken en Datawarehouse Automation en hebben BI-cloud/SaaS-oplossingen in hun productlijnen. Zij richten zich in tegenstelling tot traditionele BI-leveranciers vooral op eindgebruikers van BI.

Benieuwd naar de ontwikkelingen?
Benieuwd naar de veranderingen die deze nieuwe spelers in de BI-markt hebben gebracht en de innovatieve BI-oplossingen waar u vandaag de dag gebruik van kunt maken? Lees meer in het artikel ‘Nieuwe spelers veranderen het BI-landschap’ van Passionned. In dit artikel zet Frank Kamst, directeur E.Novation Business Consultancy, de ontwikkelingen op het gebied van BI op een rijtje.

Wie BI slim inzet kan slimmer te werk gaan. Het bedrijf dat BI het slimste inzet wordt dit jaar in het zonnetje gezet als het slimste bedrijf van Nederland en beloont met de Dutch BI Award. Maakt u zelf slim gebruik van BI? Dan kunt ook u meedingen naar de titel ‘Slimste organisatie van Nederland’ en de Dutch BI Award. Aanmelden voor deze verkiezing is mogelijk via de website van Passionned. De inschrijving sluit op 31 augustus 2015.

Partners