31-01-2019

Microsoft neemt Citus Data over

Deel dit bericht

Microsoft heeft aangekondigd dat het Citus Data overneemt. Citus Data biedt een gedistribueerde en volledig beheerde database-as-a-service oplossing op basis van PostgreSQL.

Volgens Microsoft is Citus een innovatieve open source-uitbreiding voor PostgreSQL die PostgreSQL omzet in een gedistribueerde database, waardoor de prestaties en schaal voor applicatieontwikkelaars drastisch worden verhoogd. Omdat Citus een uitbreiding is op open source PostgreSQL, biedt het bedrijven de prestatievoordelen van een horizontaal schaalbare database terwijl deze actueel blijft met innovaties in PostgreSQL. Citus is beschikbaar als een volledig beheerde database-as-a-service, als enterprise software en als open source download.

Sinds de lancering in maart 2018 van de volledig beheerde communitygebaseerde database-service van Microsoft voor PostgreSQL is de acceptatie volgens Microsoft enorm toegenomen. De acquisitie van Citus Data bouwt voort op de open source commitment van Azure en stelt Microsoft in staat om de schaalbaarheid en prestaties te bieden die klanten eisen als hun workloads groeien. Gebruikers kunnen complexe multi-tenant SaaS-applicaties opschalen en realtime analyses over miljarden rijen uitvoeren, met de PostgreSQL-tools die ontwikkelaars reeds kennen.

Citus werkt goed met de meeste van de populaire programmeertalen zoals Ruby, Python, Java, C++, Node.js, Javascript en Go. Rails en Django-applicaties zijn eenvoudig naar Citus te migreren met behulp van PostgreSQL-bibliotheken.
Citus Data heeft haar hoofdkantoor in San Francisco en een kantoor in Istanboel.


Partners