07-05-2024

Tableau en Databricks breiden strategisch partnerschap uit

Deel dit bericht

Tableau en Databricks hebben een update van hun samenwerking aangekondigd met de introductie van een nieuwe Tableau Delta Sharing connector en de functie Explore in Tableau. Deze ontwikkelingen zijn gericht op het verbeteren van het gemak van het delen, verbinden met en visualiseren van data, waardoor meer naadloze en veilige data-interacties mogelijk worden.

De Delta Sharing connector, ontwikkeld in samenwerking met de Linux Foundation, vertegenwoordigt een open en veilige methode voor het delen van data. In het afgelopen jaar hebben beide bedrijven samengewerkt om deze technologie te integreren in Tableau, die het real-time delen van gegevens tussen Tableau en Databricks vergemakkelijkt.

De waarde van deze connector ligt in zijn vermogen om het delen van gegevens en samenwerking te vereenvoudigen, waardoor teams efficiënter en effectiever kunnen samenwerken. De connector maakt gebruik van Delta Lake, de opslaglaag die is gebouwd op data lake-systemen zoals Azure Data Lake Storage en Amazon S3. Delta Lake verbetert de data-integriteit en vereenvoudigt datapijplijnen met functies zoals ACID-transacties, schemahandhaving en geoptimaliseerd datamanagement. Het is nu volledig geïntegreerd met de datamanagementfuncties van Tableau, waaronder Tableau Prep, Tableau Catalog en Tableau Server, en biedt zo uitgebreide oplossingen voor datamanagement en analyse. De Tableau Delta Sharing connector is beschikbaar op de Tableau Exchange.

Explore in Tableau
Met de nieuwe functie Explore in Tableau, die bedoeld is om data-analyse te vereenvoudigen, kunnen gebruikers met één klik verbinding maken met gegevens, waardoor ze sneller tot inzichten komen. Deze functie is ontworpen om data-inzichten directer te integreren in gebruikerservaringen, en gaat uitdagingen aan waarmee IT-organisaties vaak worden geconfronteerd. De functie Explore in Tableau stelt gebruikers in staat om binnen hun workflow in de browser te blijven, wat de productiviteit en data governance verbetert. Een pilot-programma voor deze functie zal in de komende maanden van start gaan en de algemene beschikbaarheid zal binnenkort volgen.

Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht aan de Databricks SQL-connector, waaronder ondersteuning voor geavanceerde authenticatiemodi, OAuth en de optie om je eigen identity provider mee te nemen.

Partners