11-04-2015

Eén op de vijf organisaties in publieke sector wil big data niet omarmen

Deel dit bericht

De publieke sector blijkt een stuk minder vertrouwen te hebben in big data dan de private sector. 21% van de professionals in de private sector heeft geen plannen big data te omarmen, tegenover 12% van alle respondenten.

Dit blijkt uit onderzoek van Capgemini onder leidinggevenden naar de perceptie van big data in de publieke sector. 13% van de respondenten uit de publieke sector geeft aan dat big data de kans biedt nieuwe winststromen te creëren. Onder alle respondenten ligt dit percentage op 27%. 16% van de leidinggevenden ziet big data als een op zichzelf staande winstdrijver. Dit percentage ligt onder alle respondenten op 23%.

Weinig ervaring met big data
De ervaring met big data in de publieke sector blijkt relatief laag te zijn. 63% van de leidinggevenden in de publieke sector geeft aan geen ervaring te hebben met big data, ten opzichte van 42% onder alle respondenten.

54% van de organisaties in de publieke sector is op dit moment bezig met de implementatie van een big data-technologie. Onder alle respondenten ligt dit gemiddelde op 71%. Slechts 35% van de organisaties in de publieke sector is van plan in de komende drie jaar meer te gaan investeren in big data (tegenover 56% onder alle respondenten)

Partners