23-02-2015

Meer vraag naar interim ICT’ers in januari

Deel dit bericht

Het jaar 2015 is voor freelance ICT’ers rustig begonnen. De vraag naar interim ICT’ers is licht gestegen. Na de eindejaarsdip in december is de IT-Contracts Flex-index in januari met 2 punten gestegen naar 81 punten. Hiermee staat de index gelijk aan het begin van 2014.

De IT-Contracts Flex-index is een index waarmee IT-Contracts de vraag naar freelance ICT’ers in kaart brengt. De index wordt iedere maand uitgebracht en geeft hierdoor een goed beeld van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Meer werkzoekende ICT’ers
Het aantal werkzoekende ICT’ers is in januari licht gestegen, net als de respons per interim vacature. IT-Contracts noemt het opvallend dat veel kandidaten hun tarief licht bijstellen. Ook merkt het bedrijf op dat er veel interesse is in artikelen over startende ZZP’ers.

Met name naar freelance ontwikkelaars is op IT-Contracts veel vraag. 20% van alle projecten zou op het platform zou betrekking hebben on het ontwikkelen van software. Met name Java-ontwikkelaars hebben veel keuze.

Projecten duren langer
De duur van projecten is gestegen. Een jaar geleden lag de gemiddelde projectduur nog op 3 maanden. Inmiddels heeft voor tweederde van de projecten een duur van 6 maanden of langer. Het aantal parttime interim vacatures is met 20% gestegen.

Partners