25-01-2015

‘Jongeren willen zinvolle baan’

Deel dit bericht

Geld blijkt bij de keuze van een baan bij veel jongeren geen topprioriteit te zijn. De helft van alle jongeren vindt een zinvolle baan belangrijker dan een goedverdienende baan.

Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau Global Tolerance. Het percentage ligt onder jongeren het hoogst. 53% van de jongeren geeft aan een voorkeur te hebben voor een baan waarmee zij kunnen bijdragen aan de maatschappij. Onder alle leeftijden ligt dit percentage op pakweg 40%.

Veranderingen introduceren
Tweederde van de respondenten stelt dat overheden, bedrijven en non-profit organisaties zowel sociale als klimaat-gerelateerde veranderingen zouden moeten introduceren. 81% stelt dat de organisaties meer verantwoordelijkheid zouden moeten nemen vol de rol die zij op deze gebieden zelf spelen.

Generatie &, geboren tussen 1981 en 1996, wil begrepen worden door organisaties waar zij werken. Van de jongeren geeft tweederde aan te verwachten dat hun werkgever hun persoonlijke waardes begrijpt. 84% ziet het bijvoorbeeld als zijn of haar taak met hun levensstijl een positieve impact te hebben op de wereld. Bijna tweederde stelt zich daarnaast zorgen te maken over de staat van de wereld en ziet zichzelf verantwoordelijk om deze staat te verbeteren.

Positieve impact op de wereld
Dit is ook terug te zien in de prioriteiten die jongeren hebben bij de keuze voor een werkgever. 61% van de jongeren geeft aan te willen werken bij een organisatie die een positieve impact heeft op de wereld. Onder alle respondenten ligt die percentage op 42%.

Partners