09-12-2014

Frankrijk wil betere databescherming tegen grote techbedrijven

Deel dit bericht

Het verzamelen en analyseren van persoonlijke gegevens door techbedrijven wordt als het aan de Franse premier Manuel Valls licht deels aan banden gelegd. Valls schaart zich achter nieuwe strengere datawetgeving die op dit moment op Europees niveau wordt ontwikkeld.

Dit meldt The Wall Street Journal in een blogpost. Valls stelt dat er regels nodig zijn om het verzamelen en analyseren van data te reguleren. “We kunnen persoonlijke gegevens niet laten binnenharken en gebruiken zonder dat hiervoor regels bestaan”, zegt Valls. “Er zijn democratische waarden nodig in de digitale wereld. De wet moet van toepassing zijn op de digitale wereld.”

Valls richt zijn pijlen met de wetgeving op grote techbedrijven die lobbyen tegen de voorgestelde datawetgeving. “Deze bedrijven die zich zorgen maken over vraagstukken rond privacy - het is niet nodig hen bij naam te noemen, aangezien we allemaal weten om wie het gaat - hebben twee keer zoveel gebruikers dan Europa inwoners heeft”, zegt Valls. “We moeten zeker stellen dat we de tools hebben om de macht in balans te houden.”

Partners