08-12-2014

Neelie Kroes gaat start-ups naar Nederland trekken

Deel dit bericht

Neelie Kroes moet innovatieve buitenlandse start-ups naar Nederland gaan trekken. Kroes gaat Nederland als ‘Special Envoy’ de komende anderhalf jaar op de kaart zetten als dé Europese vestigingsplaats voor startups.

Dit maakt minister Kamp van Economische Zaken bekend. 'Nederland is één van de meest ondernemende landen in de wereld. Ons land kent steeds meer succesvolle startups. Maar onze ambitie moet verder  reiken. We willen meer startups uit andere landen aantrekken en meer Nederlandse ondernemingen laten doorgroeien tot grote bedrijven met internationale allure. Met haar brede ervaring en uitstraling is Neelie Kroes bij uitstek de persoon om deze internationale groeiambitie aan te jagen en te ondersteunen', aldus Kamp.'Samen met Kroes gaat het kabinet een nieuwe generatie startups de kans geven in Nederland hun talent te ontwikkelen, te innoveren en banen te creëren.'

Kroes geeft als Special Envoy leiding aan het nieuwe initiatief StartupDelta. Binnen dit initiatief werken overheden, kennisinstellingen, startups, financiers en bedrijven samen. Het ministerie van EZ zorgt voor de randvoorwaarden om te kunnen starten en snel te groeien. Denk hierbij aan financiering, passende regels en een nieuwe toelatingsregeling voor ambitieuze startups van buiten Europa. Gevestigde bedrijven kunnen zich bij StartupDelta aansluiten en hiermee startups helpen om door te groeien. StartupDelta zal de samenwerking aangaan met bestaande startup hubs in Nederland, zoals de High Tech Campus in Eindhoven en Kennispark Twente, en internationale hubs.

Partners