07-12-2014

Eindpresentatie Nationale DenkTank 2014

Deel dit bericht

De Nationale DenkTank 2014 geeft aanstaande maandag 7 december 2014 haar eindpresentatie. De denktank komt met tien oplossingen waarbij Big Data wordt ingezet om de Nederlandse maatschappij gezonder, socialer en mobieler te maken.

De Nationale DenkTank is een stichting gericht op het ontwikkelen van vernieuwende ideeën om de Nederlandse maatschappij verder te helpen. De stichting organiseert ieder jaar de Nationale DenkTank, een initiatief waarin twintig jonge mensen uit verschillende disciplines zich buigen over een maatschappelijk problemen en hier praktische oplossingen voor bedenken. Onder andere twee oud-studenten van de Tilburg University, Roos van der Sterren en Monique van den Boogaart doen mee aan de Nationale DenkTank 2014.

Big Data
Dit probleem is dit jaar de omgang met Big Data, het verzamelen en analyseren van grote hoeveelheden gegevens. De denktank heeft zich vooral gericht op Big Data-toepassingen op het gebied van infrastructuur, gezondheidszorg, mobiliteit en het sociaal domein. Het DenkTank-project ging in augustus van start met een 'zomerschool'. Gedurende twee weken kregen de deelnemers allerlei trainingen en lezingen om hen voor te bereiden op het werk voor de denktank.

Het Eindrapport wordt in ontvangst genomen door Willem Vermeend, Sander Klous en Bas Eenhoorn. Zij vertegenwoordigen de drie pijlers bedrijfsleven, wetenschap en overheid, die de Nationale DenkTank met haar onderzoek wil verbinden.

Partners