22-10-2014

Oracle verwacht meer Big Data en analytics oplossingen te verkopen via partners

Deel dit bericht

Oracle heeft een goed eerste kwartaal achter de rug in de EMEA-regio. Dat was mede te danken doordat partners meer gecombineerde Oracle oplossingen wisten te verkopen. Maar als partners meer ambities tonen, kunnen ze nog meer verkopen. Dit zegt David Callaghan (foto), Senior Vice President Alliances and Channels van Oracle EMEA (Europe, Middle East and Africa) in gesprek met Dutchitchannel.nl.

Callaghan is bijzonder verheugd over de prestaties van partners die lid zijn van het Oracle PartnerNetwork (OPN). “Veel van onze partners groeiden het afgelopen jaar met Oracle on Oracle deals. In het bijzonder met Smart Combo deals, waarmee partners een extra rebate verdienen via het OPN Incentive Program als ze verschillende producten uit de Oracle ‘line of business’ verkopen. Er bestaan een aantal verschillende Smart Combo deals, zoals Oracle Exadata in combinatie met Oracle storage. De Smart Combo deal pakt voor alle betrokken partijen goed uit. Oracle kan hierdoor meer verkopen, de klant wordt goed bediend met functierijke oplossingen, en de partner krijgt een rebate van 5 procent.”

Koppelen

Komende jaren is er volgens Callaghan een grote rol weggelegd voor Oracle partners rond het koppelen van on-premise en cloud applicaties bij klanten. “Daar zitten groeikansen voor systeem integratoren. Ze kunnen hierdoor klanten helpen in de reis naar de cloud door een legacy omgeving naar de cloud te migreren met aanvullende services. Onze partners kunnen hen helpen door het opzetten van een roadmap.” De partners en klanten werken dan samen aan een plan wat wel en niet in de cloud gaat, vervolgt Gallaghan. “Een klant kan naar de cloud, maar je moet ook weer terug kunnen gaan. Dat moet allemaal naadloos verlopen.” Callaghan ziet steeds meer partners die klanten naar de cloud helpen, waaronder Oracle Diamond Partners zoals Deloitte, Dimension Data, Capgemini en Atos. Ze bouwen allemaal cloud practices.”

Cloud-ready

Inmiddels investeert Oracle volop om zijn partners cloud-ready te maken, onder andere met het Oracle Cloud Connection. Dit is een online community waar partners terecht kunnen voor cloud resources, informatie en tools om de Oracle cloud oplossingen aan bestaande en nieuwe klanten te bieden. Het gaat hierbij om producten zoals Oracle CRM, Taleo talent management platform, Human Capital Management (HCM) platform en Oracle customer service automation cloud. Callaghan: “We willen met dit Oracle Cloud aanbod marktaandeel pakken van concurrenten. We gaan daarom ook partners aanspreken die nu andere concurrerende cloud merken verkopen.”

Exastack

Callaghan zet verder in om meer isv’s aan te spreken die hun software willen combineren met Oracle Engineered Systems hardware, zoals Exastack Ready en Exastack Optimized oplossingen. “Bij Exastack Ready is een isv-oplossing geïnstalleerd op een Engineered System en het werkt dan prima. Maar op een Oracle Exastack Optimized werkt een isv-oplossing nog beter, omdat alles dan ‘getuned’ is rond Oracle Engineered Systems met een hoge performance, onder andere dankzij de in-memory database.

SPARC

Callaghan ziet verder meer deals rond Oracle SPARC-reeks van entry-level, midrange en high-end server oplossingen, zoals de SPARC T5 en M5 mid-range en high-end Unix servers die op het besturingssysteem Oracle Solaris werken. De servers kunnen worden ingezet voor Oracle Database, Middleware, Java gebaseerde en grootzakelijke applicaties. Callaghan: “Het ‘probleem’ van T5 is: het is te snel. De performance is zo hoog en snel dat klanten na aanschaf van een T5 niet meer hoeven te kopen.” Ook ziet Callaghan steeds meer interesse in Oracle Big Data appliances die Hadoop en JSON ondersteunen. “Je kan Oracle Big Data appliances koppelen aan Oracle Exalytics In-Memory Machine. We verwachten meer vraag naar Oracle Big Data oplossingen, omdat het aantal ‘data scientist’ die gebruik maken van onze oplossingen groeit.”

Tape

Oracle zet verder in om meer storage via partners te verkopen, vervolgt Callaghan. “De storage-appliances uit de ZS3-reeks voor het uitvoeren van bedrijfskritische taken, zoals voor het versnellen van database-query’s, zijn in trek. Ze zorgen voor een goede backup voor Oracle Exadata. We zien ook meer vraag naar Oracle tapeopslag voor de backup voor big data. Verder is de Oracle Database Appliance X3-2 in trek, een pakket van software, server, storage en networking, vervolgt Callaghan. De Oracle Database Appliance X3-2 is een ‘partner only product’ heeft een optioneel gevirtualiseerd platform, dat is gebouwd op Oracle VM. Deze appliance is goed inzetbaar voor managed services.”

Callaghan zegt dat Oracle zijn partners als cruciale factor beschouwd voor verdere groei. Oracle partners mogen best meer ambitieus zijn zo vindt de Britse channelbaas. “Ik zeg dit omdat er voor partners veel kansen bestaan om nog verder te groeien met Oracle. Onze partners kunnen een uniek verschil maken met een complete stack van hardware, applicaties en cloud services dat bestaat uit SaaS, PaaS en IaaS. We bieden ook Oracle Industry oplossingen voor diverse branches, zoals voor de retail en gezondheidzorg. Het Oracle PartnerNetwork (OPN) ondersteunt de partners hierbij.”

WK

Partners