21-10-2014

Mobility en analytics hebben grootste impact op bedrijfsleven

Deel dit bericht

De technologieën mobility en analytics hebben de komende twee jaar de grootste impact op bedrijven. Dat blijkt uit een rondgang van UNIT4 onder 400 IT-beslissers bij Britse bedrijven uit diverse sectoren.

Het merendeel van de respondenten (48 procent) noemt mobility. Bijna een derde van de ondervraagden (30 procent) noemt analytics als technologie met de grootste impact.

Organisaties adopteren mondjesmaat business software uit de cloud. Van de respondenten verwacht 88 procent dat over vijf jaar enkele systemen cloudgebaseerd zullen zijn, zeven procent verwacht volledig in de cloud te werken en vijf procent verwacht in 2019 over helemaal geen cloudgebaseerde systemen te beschikken.

De respondenten zijn eensgezind over de adoptie van cloud binnen hun bedrijf. Het merendeel (88 procent) verwacht een hybride vorm voor de nabije toekomst en eist keuzevrijheid – tussen publieke cloud, private cloud of on-premises – voor iedere afzonderlijke toepassing. Ook moet het mogelijk zijn om applicaties en data te verplaatsen tussen de leveringsmodellen, vindt een groot deel van de respondenten.

Een laatste vraag in het onderzoek: heeft de organisatie een plan om de gebruikerservaring te verbeteren? Van de deelnemers geeft 77 procent aan al een strategie te hebben of te overwegen hiervoor een plan te maken.

WK

Partners