05-05-2015

EMC voegt meer functies toe aan Pivotal Big Data Suite

Deel dit bericht

De Pivotal Big Data Suite, onderdeel van de EMC Federation, krijgt meer functies rond zijn Apache Hadoop Distribution en analytische performance, zoals de Pivotal Greenplum Database. Dit meldt de leverancier tijdens EMC World 2015.

Met de Pivotal Big Data Suite kunnen klanten volgens EMC op een schaalbare en flexibele manier grote hoeveelheden big data en cloud applicaties uit verschillende bronnen analyseren zoals vanuit mobile, cloud, social en Internet of Things omgevingen.

Pivotal Big Data Suite is ontwikkeld met open-source software en verkrijgbaar als abonnement. De oplossing werkt op standaard hardware, appliances, gevirtualiseerde omgevingen en in een private & public cloudomgevingen.

Nieuw is de Pivotal Query Optimizer, een geadvanceerde 'Pivotal Query Optimizer' voor big data die zorgt voor een hoge performance in Pivotal Greenplum Database en Pivotal HAWQ.

Apache

Verder is er de eerste versie van Pivotal HD. Deze is gebaseerd op een Open Data Platform met meer Apache Hadoop 2.6 componenten zoals Apache Spark, Apache Ambari en machine learning. Ook biedt het verbetere security (Apache Ranger), incubating (Apache Knox), monitoring (Nagios, Ganglia als aanvulling op Apache Ambari) en data processing (Apache Tez). Volgens EMC kunnen klanten hiermee eenvoudiger en veiliger meer workloads in Hadoop verwerken die compliant zijn aan regelgeving en richtlijnen.

Pivotal Big Data Suite biedt tot slot updates voor Hadoop scripting en query (Apache Pig en Apache Hive), non-relational database (Apache HBase) en standaard workflow orchestratie (Apache Zookeeper en Apache Oozie).

WK

Tags:

Big Data

Partners