23-04-2015 Door: Redactie

Tableau Software lanceert Tableau 9.0

Deel dit bericht

Tableau Software lanceert Tableau 9.0, een nieuwe versie van haar visuele analytische software. De nieuwe functionaliteiten in versie 9.0 geven gebruikers de mogelijkheid meer data te verzamelen en vragen op ‘interactieve snelheid’ te beantwoorden.

“Tableau is ontworpen om gebruikers betrokken te houden bij hun analytische stroom, met een drag en drop interface en features die ontworpen zijn voor ad-hoc analyse”, zegt Chris Stolte, Chief Development Officer en mede-oprichter van Tableau Software. “Tableau 9.0 bevordert het begrip ‘stroom’ met verbeteringen die gebruikers betrokken houden bij hun analyse, in plaats van zich te moeten richten op het schrijven van nieuwe berekeningen of opschonen van data.”

Tableau 9.0 bevat de volgende nieuwe functionaliteiten:

  • Auto Data Prep: Tableau 9.0 maakt het opruimen van rommelige data eenvoudiger. De Tableau Data Interpreter ruimt automatisch spreadsheets op. Samen met het Automatic Data Modeling dat sinds Tableau 8.2 beschikbaar is helpen deze nieuwe features gebruikers tijd te besparen op het voorbereiden van data, zodat zij meer tijd kunnen besteden aan het analyseren van data.
  • Analytics in the Flow: Tableau 9.0 helpt gericht te blijven op het beantwoorden van vragen, zonder de analytische stroom te onderbreken. Gebruikers kunnen berekeningen rechtstreeks op het canvas noteren, waarna de data direct wordt geüpdatet. Het nieuwe Analytics paneel maakt het makkelijk referentielinks, totaalcijfers, trends, voorspellingen en andere analytische objecten rechtstreeks in een analyse te slepen.
  • Smart Maps: Kaarten zijn in Tableau 9.0 sneller en reageren beter. Daarnaast is de mogelijkheid toegevoegd geografische zoekopdrachten uit te laten voeren en de mogelijkheid onregelmatige vormen te selecteren.
  • Nieuwe Tableau Server en Tableau Online: Tableau Server en Tableau Online zijn vanaf de grond opnieuw ontworpen en is hierdoor sneller, schaalbaarder, veerkrachtiger en eenvoudiger uit te breiden.
  • Snellere prestaties: Tableau 9.0 workbooks zijn sneller door het gebruik van onder andere paralele queries, Query Fusion, vectorisatie en slimmere query caches.

Meer informatie over Tableau 9.0 is op de website van Tableau Software te vinden. 

Partners