01-04-2015

Red Hat voorziet JBoss Data Virtualization en JBoss Data Grid van big data-integratie

Deel dit bericht

Red Hat lanceert Red Hat JBoss Data Virtualization 6.1 en Red Hat JBoss Data Grid 6.4, beiden vanaf vandaag beschikbaar. De oplossingen richten zich op de specifieke uitdagingen rondom de integratie van big data-omgevingen om zo snellere en meer accurate applicatie datafeeds te realiseren.

Moderne bedrijven worden vaak geconfronteerd met de uitdaging om big data te integreren. Gegevens zijn door de organisatie verspreid via een groeiend aantal applicaties en bronnen. Tegelijkertijd neemt de vraag naar geïntegreerde data-inzichten toe, zeker nu nieuwe technologieën als mobiel onderdeel uitmaken van traditionele bedrijfsapplicaties en business intelligence tools. Noel Yuhanna, principal analyst, Forrester: “Big data-integratie helpt organisaties bij het snel verwerken van grote hoeveelheden gegevens op big data-platformen voor diverse doeleinden. Het stelt ze in staat om de dataflow te orkestreren en verwerken over meerdere big data-platformen, waardoor ze een enkele versie hebben van de waarheid, consumentenpersonalisatie en data-aggregatie.”

Gegevensbronnen bundelen
JBoss Data Virtualization is een oplossing voor data-integratie en is ontworpen om meerdere gegevensbronnen te bundelen om gebruikers en applicaties te voorzien van de juiste data, in de juiste vorm en op het juiste moment. JBoss Data Virtualization 6.1 bouwt voort op zijn vermogen om populaire gegevensbronnen zoals Hadoop te integreren met gerelateerde en andere typen data. Daarnaast breidt het de ondersteuning van JBoss Data Grid uit en wordt het aantal ondersteunde datadiensten uitgebreid met onder andere Impala, Apache Solr, en MariaDB.

JBoss Data Grid, Red Hat’s high performance in-memory data store, wordt volledig ondersteund door de bi-directional read/write integratie in de JBoss Data Virtualization 6.1 release. De verbeteringen maken het voor de integratiedienst mogelijk om te profiteren van de library mode in JBoss Data Grid. Hierdoor kan zowel een embedded cache als een remote cache worden gebruikt voor real-time integratie. Deze integratie stelt organisaties in staat om dynamische oplossingen te bouwen voor real-time next-best-action. Voorbeelden zijn onder andere locatie-gebaseerde diensten voor telecommunicatie providers, real-time marketing voor e-commerce applicaties, social media-analyses voor veiligheidsdiensten en responsive monitoring voor nutsbedrijven.

Integratie met Red Hat JBoss Fuse
JBoss Data Grid 6.4 biedt ook een integratie met Red Hat JBoss Fuse. Dit biedt gebruikers gedistribueerde en elastische schaalmogelijkheden en vermindert de zakelijke risico’s. Daarnaast biedt de nieuwe versie mogelijkheden om wijzigingen aan cluster entries te detecteren, zichzelf automatisch te herstellen nadat een gerepliceerd datacenter weer online komt en consistentie te behouden tijdens netwerk partities. JBoss Data Virtualization en JBoss Data Grid zijn beschikbaar als download voor leden van de JBoss developer community. Via de Red Hat Customer Portal kunnen bestaande klanten de nieuwste updates krijgen.

Partners