24-03-2015 Door: Redactie

SAS Data Loader voor Hadoop vereenvoudigt het bewerken van big data

Deel dit bericht

Om het Hadoop-platform geschikt te maken voor gebruik binnen bedrijven zijn veilige toegang, eenvoudige data-integratie en goede datakwaliteit noodzakelijk. Om tegemoet te komen aan deze eisen introduceert SAS de SAS Data Loader for Hadoop.

SAS Data Loader voor Hadoop zorgt ervoor dat bedrijven hun data eenvoudig kunnen beheren, bewerken, opschonen en voorbereiden voor verder gebruik. Zaken die belangrijk zijn om inzichten uit de data te kunnen halen zonder daarvoor afhankelijk te zijn van de IT-afdeling. SAS Data Loader helpt het gat aan ontbrekende Hadoop-kennis binnen organisaties te dichten, het versnelt de toegang tot big data en verhoogt de productiviteit. De ondersteuning van SAS voor Hadoop omvat het gehele ‘data-to-decision’ proces waardoor organisaties sneller betere beslissingen kunnen nemen.

Eenvoudig data bewerken
De software is gebaseerd op SAS-functionaliteit op het gebied van datakwaliteit en data-integratie in Hadoop. Bedrijfsanalisten en data scientists kunnen via de interface eenvoudig data kunnen verplaatsen en bewerken zonder te beschikken over speciale expertise. SAS Data Loader is toegankelijk via de webbrowser en stroomlijnt het ontwerp, het gebruik en het uitvoeren van complexe bewerkingen binnen Hadoop.

“Het gebruik van Hadoop neemt toe, maar bedrijven hebben moeite medewerkers te vinden met de juiste kennis en capaciteiten om de waarde ervan te benutten”, zegt Krishna Roy, Analist bij 451 Research. “Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar self service software die eindgebruikers de mogelijkheid geeft data die opgeslagen is in Hadoop te gebruiken, zonder daarbij afhankelijk te zijn van de IT-afdeling. Met SAS Data Loader voor Hadoop komt SAS tegemoet aan de behoeften van klanten op het gebied van datapreparatie, datakwaliteit en data-integratie.”  

Snellere beschikbaarheid
SAS Data Loader voor Hadoop versnelt de beschikbaarheid van betrouwbare data door het proces voor het optimaliseren van datakwaliteit naar Hadoop te verplaatsen. Bovendien kan er met grotere datasets gewerkt worden. De inzet van SAS Data Loader voor Hadoop verbetert data governance compliance en komt tegemoet aan de voortdurend veranderende behoeften van bedrijven. Naast dat het toegepast kan worden door eindgebruikers kunnen data scientists met de SAS Data Loader data direct binnen Hadoop verwerken. Data hoeft hierdoor minder vaak te worden verplaatst en datapreparatie kan efficiënter plaatsvinden.

 

Tags:

Big Data

Company:

SAS

Partners