24-03-2015

62% van de Nederlandse organisaties heeft concrete big data-plannen

Deel dit bericht

Een groot deel van de Nederlandse organisaties (62%) heeft concrete plannen in 2015 big data-projecten te starten. De aanleiding voor deze projecten is voornamelijk het kunnen realiseren van zakelijke groei. Bedrijven zijn daarom in veel gevallen bereid geld en energie te investeren in big data-projecten. Hoe de projecten er exact uit gaan zien en welke technologie daarvoor gebruikt moet worden lijkt vooraf lang niet altijd duidelijk.

“Een van de trends is Analytics en in het bijzonder het kunnen analyseren van grote hoeveelheden data. Maar in hoeverre is dit een hype en waar staan we met de implementatie van big data-projecten? Daar wilden we inzicht in krijgen tijdens ons event Innovation Day”, zegt Bert Stam, Regional Director voor de CEMA-regio van Rackspace. “Uit ons onderzoek blijkt dat big data het stadium ‘hype’ inmiddels is ontstegen en dat veel organisaties hier serieus mee aan de slag zijn gegaan of dat op korte termijn van plan zijn.”

Stakeholders overtuigen van de waarde van big data
30% van de respondenten geeft aan weinig tot geen moeite te hebben om de juiste stakeholders te overtuigen van de waarde van big data. Bijna 30% geeft aan hier juist wel moeite mee te hebben. De inzet van big data-projecten zal volgens 65% van de ondervraagde IT-beslissers helpen bij het realiseren van doelstellingen van de organisatie.

Tegelijkertijd maken managers zich echter ook zorgen over de veiligheid en beveiliging van vergaarde big data. 25% zegt hier enige bedenkingen bij te hebben, terwijl 44,7% zeer grote bedenkingen stelt te hebben. Bijna 78% geeft aan te twijfelen of de privacy van klanten niet in gevaar komt wanneer zij daadwerkelijk big data-projecten starten waarbij klantgegevens worden gebruikt.

Tags:

Big Data

Partners