23-03-2015

'Big Data-investeringen groeien komende jaren fors'

Deel dit bericht

Bedrijven wereldwijd hebben afgelopen jaar bijna 30 miljard dollar geïnvesteerd in Big Data. De investeringen lopen de komende jaren alleen maar verder op.

Dit blijkt uit onderzoek van SNS Research. Het bedrijf meldt in het rapport ‘The Big Data Market: 2014 - 2020 - Opportunities, Challenges, Strategies, Industry Verticals and Forecasts’ dat de investeringen in Big Data de komende zes jaar een jaar-op-jaar groei van 17% zullen doormaken. De markt is hierdoor in 2020 naar verwachting goed voor een jaarlijkse wereldwijde omzet van 76 miljard dollar.

Van de investeringen in Big Data wordt op dit moment zo’n 70% uitgegeven aan de aanschaf van hardware en het afnemen professionele diensten op het gebied van Big Data. De potentie van de markt is ook goed terug te zien bij grote IT-leveranciers. Nagenoeg alle grote IT-bedrijven bieden inmiddels een Big Data-portfolio aan. Met name softwareleverancier zetten de komende maanden fors in op de Big Data-markt nu deze markt steeds volwassener wordt.

WK

Tags:

Big Data

Partners