22-03-2015

Studenten ontwikkelen Big Data-apps voor de RDW

Deel dit bericht

Studenten Informatica zijn tijdens een hackathon uitgedaagd een vernieuwende app te ontwikkelen voor de RDW. De hackathon was georganiseerd door Atos en de RDW in samenwerking met de opleiding Informatica van Stenden in Emmen.

60 Informatica studenten en een aantal leerlingen van het Hondsrug College gingen de strijd aan tijdens het event. Big Data stond tijdens de hackathon centraal. De studenten zijn in groepjes aan de slag gegaan met een softwareproject.

RDW heeft veel Big Data
De RDW beschikt over een grote hoeveelheid data waaronder voertuiggegevens, parkeergegevens en dynamische parkeerdata. Studenten konden deze data tijdens de hackathon gebruiken om een vernieuwende app te ontwikkelen voor de RDW. De studenten werden tijdens de ontwikkelen van deze app ondersteund door Atos. In totaal kregen de studenten slechts 2,5 uur de tijd voor hun project.

De studenten zijn aan de slag gegaan in acht verschillende teams. Een groep bestaande uit Arwin Strating, Jan Doornbos, Martin Schoonbeek, Stefan Koopman, Maaike Veurink, Gerjan van Oenen en Daniël van Melzen is door de jury uitgeroepen tot winnaar. De studenten hebben een app ontwikkeld die inzichtelijk maakt in welke maand een auto opnieuw APK gekeurd moet zijn. De app is gericht op autobedrijven, die hierop advertentiecampagnes kunnen afstemmen en hun werknemersbestand kunnen aanpassen op de verwachte drukte.

Dag meedraaien
Het winnende team krijgt de kans een dag mee te draaien met Atos of de RDW op een afdeling naar keuze. De prijs is uitgereikt door Dylan de Jong, IT-architect bij de RDW.

Partners