19-03-2015

44% van de IT-leidinggevenden verwacht meer big data-professionals aan te nemen

Deel dit bericht

44% van de IT-managers verwacht meer big data-gerelateerd personeel in dienst te zullen nemen. Slechts 4% verwacht het aantal big data-vacatures te zullen zien teruglopen. Het blijkt echter niet eenvoudig big data-personeel aan te trekken.

Dit blijkt uit onderzoek van TEKsystems onder 200 IT-managers wereldwijd. De opkomende omarming van big data vraagt om nieuwe vaardigheden. 42% van de IT-managers geeft aan naar training en het herpositioneren van bestaande personeel te kijken om deze vaardigheden op de juiste plek te krijgen. 35% kiest ervoor tijdelijk personeel in te huren, terwijl 29% full-time personeel aanneemt. 20% besluit big data-gerelateerde posities te outsourcing.

Het aantrekken van nieuw personeel met vaardigheden en kennis op het gebied van big data blijkt echter niet eenvoudig te zijn. 65% van de ondervraagde IT-managers geeft aan de meeste moeite te hebben big data architecten te vinden. Datawetenschappers is voor 48% een probleem, terwijl 43% vooral moeite heeft specialisten op het gebied van datamodeling aan te trekken.

Tags:

Big Data

Partners