17-03-2015

Cisco en Puur Data leveren end-to-end Big Data Analyse oplossingen

Deel dit bericht

Cisco Systems heeft een partnership gesloten met Puur Data voor het leveren van oplossingen op het gebied van Big Data Analyse. Het partnership maakt het mogelijk om de klanten van Cisco en Puur Data van een ‘end-to-end’ Big Data Analyse-oplossing te voorzien.

De samenwerking tussen Cisco en Puur Data zal zich toeleggen op enerzijds het ontsluiten van Cisco-netwerkinformatie, bijvoorbeeld aangaande Location Based Services (CMX), wireless-data en het doorvertalen naar kennis op basis van deze data. Anderzijds zal Puur Data samen met Cisco een aantal kant-en-klare Big Data Analyse-oplossingen presenteren die binnen vier weken bruikbare resultaten voor klanten opleveren.

De vraag naar slimme (Big) Data Analyse-oplossingen neemt in snel tempo toe. Vrijwel elke grote en middelgrote organisatie is aan het onderzoeken op welke wijze men data-analyse kan inzetten of heeft hier al concrete oplossingen voor, aldus Marco van den Brandhof, Algemeen Directeur van Puur Data: “Elke dag komen wij in contact met bedrijven die zich afvragen op welke wijze data-analyse kan helpen bij het verbeteren van hun concurrentiepositie. Door de pragmatische en ‘no-nonsense’ aanpak van Puur Data zijn wij in staat om snel in kaart te brengen waar voordelen te behalen zijn voor deze organisaties. In de meest gevallen kunnen wij met een doorlooptijd van vier weken bruikbare resultaten tonen.”

IoT

Veel huidige klanten van Cisco zitten op een schat van data. Het merendeel van de geïmplementeerde Cisco WiFi-netwerken beschikt reeds standaard over CMX-mogelijkheden. Michel Schaalje (foto), CTO bij Cisco, geeft aan: “Volgens de bekende analisten zal binnen vijf jaar meer data gecreëerd worden aan de ‘edges’ van het netwerk dan in de ‘core’ door de adoptie van Internet of Thins (IoT). Denk hierbij aan sensoren in de publieke ruimte, maar ook aan wearables, smartphones en connected cars. Cisco zit in het hart van deze ontwikkeling en vormt voor klanten al jaren een bron van waardevolle informatie. Puur Data verrijkt deze data met andere relevante bronnen, waaronder social media feeds, registerinformatie of weerberichten om daarmee bijvoorbeeld retailers te ondersteunen in hun bedrijfsvoering door van data kennis te maken. De kant-en-klare oplossing die wordt geïmplementeerd, maakt het voor Cisco en Puur Data mogelijk om een end-to-end oplossing te leveren, van infrastructuur tot compleet gevisualiseerde analyses.”

WK

Partners