03-03-2015

Qlik vormt totaalplatform voor guided analytics dankzij overname van Vizubi en NPrinting-productlijn

Deel dit bericht

Qlik, leverancier van Data Discovery, neemt Vizubi en haar NPrinting-productlijn over. Vizubi is sinds 2013 Qlik-partner. De NPrinting-applicatie voor QlikView is marktleidend op het gebied van het opstellen, verspreiden en inroosteren van gepersonaliseerde en interactieve rapportages.

NPrinting stelt organisaties in staat om visueel aantrekkelijke rapportages te maken op basis van gegevens en analyses uit QlikView. Deze kunnen gegenereerd worden in diverse populaire formats, zoals Microsoft Office, PixelPerfect, PDF en HTML. Door de toevoeging van het Nprinting productportfolio vormt QlikView nu een totaalplatform voor zowel guided analytics als rapportages. Hierdoor kunnen organisaties aanzienlijk kosten besparen door overbodige business intelligence oplossingen van de hand te doen. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Analytics combineren met geautomatiseerde rapportages
Doordat Data Discovery steeds belangrijker wordt, neemt ook de behoefte toe om de kracht van interactieve en collaboratieve analytics te combineren met geautomatiseerde rapportages. QlikView NPrinting verbindt direct met bestaande QlikView-applicaties en biedt de mogelijkheid om op basis van data en visualisaties rapportages te maken door middel van een drag-and-drop functionaliteit. Zodra de rapporten gegenereerd zijn, kunnen gebruikers eenvoudig terug navigeren naar QlikView voor verdere analyse. De interface stelt gebruikers in staat om rapportages centraal in te plannen, te produceren of te delen met anderen en bovendien kunnen rapporten direct worden opgevraagd in QlikView-applicaties.

QlikView NPrinting biedt diverse functionaliteiten om de juiste rapportages te delen met de juiste personen, zowel ad-hoc als gepland. Op basis van specifieke filters, e-mailadressen, afdelingen en wachtwoorden kunnen ontvangers worden geïdentificeerd. Daarnaast is er een breed scala aan mogelijkheden om de rapportages te distribueren. Gebruikers kunnen rapportages bijvoorbeeld per e-mail versturen, opslaan in bepaalde directories of publiceren op een website. Bovendien kan met QlikView NPrinting ook automatisch een rapport gegenereerd worden wanneer er aan specifieke voorwaarden en triggers wordt voldaan.

Beschikbaarheid
Vizubi heeft als technologiepartner reeds integraties ontwikkeld met QlikView. QlikView NPrinting is hierdoor per direct beschikbaar.

Partners