18-02-2015

Hadoop Big Data pact gesloten door IBM, Verizon, General Electric, Hortonworks en Pivotal

Deel dit bericht

IBM, Verizon, General Electric, Hortonworks en Pivotal sluiten een Hadoop Big Data pactin de vorm van het Open Data Platform Initiative. De partijen bieden een gemeenschappelijke kern voor Hadoop, een open source methode voor analyse van data. Dit moet leiden tot beter leren en betere certificering, applicatie-ontwikkeling, en nieuwe producten.

Het doel van dit platform is om een ecosysteem van Big Data-oplossingen te creëren dat adoptie versnelt en de markt laat groeien. Hadoop is open-source software voor het distribueren, beheren en verwerken van datagegevens. Er is bij Hadoop sprake van een snelle opkomst van verschillende algoritmen in nieuwe customer engagement modellen aldus Paul Maritz, ceo Pivotal, dat big data analytics software levert en onderdeel is van de EMC Federation.

Hadoop is big business. Zo heeft Hadoop-specialist Hortonworks een marktkapitalisatie van iets minder dan 1 dollar miljard. Pivotal is goed voor een omzet van 100 miljoen dollar waarvan 40 miljoen dollar uit big data analytics. General Electric heeft geïnvesteerd in een data-analyse platform genaamd Predix. In december is een samenwerkingsverband aangekondigd met het Japanse SoftBank om het product in Japan te verkopen. IBM verkoopt Hadoop steeds vaker met cloudoplossingen.

Cloudera, de grootste Hadoop leverancier, kreeg van Intel een kapitaalinvestering van ruim 740 miljoen dollar. Cloudera doet niet mee aan het pact, omdat er genoeg wordt samengewerkt met de Apache Software Foundation.

WK

Partners