02-02-2015

Google moet consumenten meer inzicht geven in dataverzameling

Deel dit bericht

Google is opnieuw op de vinger getikt over haar privacybeleid. Het Amerikaanse IT-bedrijf ontvangt eenwaarschuwing van de Britse privacywaakhond. Het bedrijf belooft haar privacybeleid aan te passen.

Reuters meldt dat de Britse Information Commissioner’s Office (ICO) Google een waarschuwing geeft voor de verwerking van persoonlijke informatie. Het bedrijf moet klanten beter informeren over de wijze waarop het hun persoonlijke informatie gebruikt. De ICO eist dat Google op uiterlijk 30 juni zijn privacybeleid heeft aangepast en consumenten dus beter voorlicht. Daarnaast moet Google ook een reeks nadar aan te duiden aanpassingen doorvoeren in zijn privacybeleid. Hiervoor krijgt het bedrijf twee jaar de tijd.

Google is door de ICO onderzocht nadat het bedrijf in 2012 70 verschillende beleidsonderdelen besloot samen te voegen. Deze fusie had tot gevolg dat Google data van personen die werd verzameld bij de verschillende diensten van het bedrijf mag combineren, waardoor een uitgebreid profiel kan worden samengesteld van gebruikers. Het bedrijf biedt diensten aan als de zoekmachine Google, het videoplatform YouTube, e-mailplatform Gmail, zakelijke platform Google Apps en sociaal netwerk Google+.

Tags:

Internet, Cloud

Partners