15-12-2014 Door: Redactie

Enterprise DB krijgt plaats in Gartner Database rapport

Deel dit bericht

In het recente Gartner Database rapport is het opmerkelijk dat, voor de eerste keer, de bekende marktleiders Oracle, Microsoft, SAP en IBM hun marktaandeel moeten delen met vier nieuwe spelers in het felbegeerde Leaders kwadrant. EnterpriseDB (EDB) behoort tot één van deze nieuwe spelers. “EDB demonstreerde met Postgres dat Open-source databases enorm vooruit zijn gegaan in prestatie en in staat zijn de bestaande vendoren op technologisch vlak uit te dagen”, aldus Sandor Klein, Vice President International Sales EDB.

“Nieuwe leiders komen op wanneer marktomstandigheden veranderen. De database industrie ondergaat een belangrijke transformatie nu bedrijven hun database technologie inzet aanpassen”, aldus Sandor Klein. “Het positioneren van EDB in het Leaders kwadrant door Gartner wordt gedreven door de tractie welke ontstaat binnen internationale merken en bedrijven waar zij Postgres en de snelle technologische ontwikkeling hiervan omarmen. Enterprises zijn aan het kijken hoe zij hoge licentie en onderhoudskosten van de traditionele database vendoren kunnen afwenden om zo te kunnen investeren in meer strategische IT-doelstellingen. Het nieuwe data infrastructuur model voor de Enterprises van vandaag vraagt om een samenwerking tussen open source gebaseerde en commerciële database technologieën met als doel om verschillende workloads aan te vliegen met de meest kostenefficiënte oplossingen”, aldus Klein.

Duizenden bedrijven hebben bewezen dat Postgres de volgende grote open source adoptie golf is na Linux, besluit Klein. “Onder de 2500 EDB klanten wereldwijd telt EDB nu 64 van de Fortune 500 lijst van grootste bedrijven in Amerika en 111 van de Forbes Global 2000 lijst van grootste bedrijven ter wereld.”

Partners