14-12-2014

Cisco springt in Big Data markt met Connected Analytics for the Internet of Everything portfolio

Deel dit bericht

Cisco start een data en analytics strategie met zijn Cisco Connected Analytics for the Internet of Everything portfolio. Hiermee kunnen organisaties de waarde van gegevens analyseren die gegenereerd worden door een snel groeiende ecosysteem van aangesloten mensen, processen, data en dingen die samen het Internet of Everything (IOE) vormt. Het portfolio omvat volgens Cisco eenvoudig te implementeren software pakketten die snel gegevens analyseren, aldus Edzard Overbeek (foto), Senior Vice President, Cisco Services: "Met het portfolio van Cisco en het brede partner-ecosysteem kunnen we analytics innovatie stimuleren en klanten helpen met bruikbare inzichten in data die zakelijke processen kunnen transformeren."

Tot op heden zijn analytics-oplossingen ontworpen om organisaties inzichten te geven uit data die meestal is gemaakt binnen de vier muren van de organisatie, en bijna altijd opgeslagen in een gecentraliseerde data, aldus Cisco. Vandaag de dag staat dat model van analytics onder druk door de enorme gegevens die voortkomen uit de IOE die overal en vaak onderweg is. Die gegevens komen vaak vanaf de rand van netwerken via mobiele apparaten en sensoren. Belangrijke beslissers worstelen met hoe de gegevens moeten worden gebruikt in hun voordeel, terwijl de IT-managers moeite hebben om het bedrijf te voorzien van alle real-time gegevens die zij nodig hebben.

Uit een nieuwe Cisco-studie blijkt dat 40 procent van de respondenten zich zorgen maken over de ontoegankelijkheid en het onvermogen om gegevens te analyseren. Cisco Consulting Services verwacht daarom dat analytics toepassingen van belang zijn in de IOE markt die de komende tien jaar een marktwaarde heeft van 7,3 tot 19 biljoen dollar. Om deze kans op te vangen, is een nieuwe aanpak rond analytics nodig om te zorgen dat mensen direct inzicht in data gegevens krijgen, aldus Cisco.

Cisco biedt nu een combinatie van intelligente netwerken en infrastructuur met data virtualisatie om klanten in staat te stellen toegang te krijgen tot sterk gedistribueerde data, terwijl het analysemogelijkheden toevoegt om waardevolle inzichten te halen. Deze combinatie stelt volgens Cisco klanten in staat om historische gegevens te correleren met real-time streaming analytics aan de rand van het netwerk, waardoor klanten direct kunnen reageren op bedreigingen, de bedrijfsvoering kunnen verbeteren, en werknemers en klanten de best mogelijke ervaring bieden. Met Cisco Intercloud, een wereldwijd cloud netwerk van Cisco, service providers en resellers, stelt Cisco organisaties in staat om gecentraliseerde en wijd verspreide gegevens binnen een publieke en private clouds onder te brengen te analyseren, aldus de leverancier.

Cisco Connected Analytics for Internet of Everything

De Connected Analytics for IOE portfolio is ontworpen om organisaties uit verschillende bedrijfstakken toegang te geven tot real-time informatie, voorspellingen en trends die een onmiddellijke impact op hun bedrijf kunnen hebben. Het portfolio omvat verbonden analytics voor evenementen, retail, service providers, analytics for IT, network deployement, mobiliteit, samenwerking en contact center. Deze oplossingen werken op het IOX platform van Cisco, die klanten en solution providers mogelijk maakt op branche oplossingen en software-applicaties op netwerkapparatuur van Cisco te draaien, waaronder routers, switches en andere apparaten.

Beschikbaarheid

Het Cisco Connected Analytics portfolio is wereldwijd beschikbaar dat onder andere via Cisco Partners wordt aangeboden.

WK

Partners