01-12-2014

IBM sluit met ABN AMRO outsourcingsdeal

Deel dit bericht

IBM en ABN AMRO hebben een overeenkomst van tien jaar gesloten. IBM beheert de IT-infrastructuur en implementeert een private cloud voor verdere standaardisatie en vereenvoudiging van de bestaande IT-landschap, van mobiel computergebruik tot mainframe-infrastructuur.

Door continu te optimaliseren en de transformatie naar cloud-infrastructuur zegt de bank zich te richten op het verbeteren van kwaliteit van dienstverlening en bieden nieuwe en innovatieve producten die voldoen aan de veranderende digitale behoeften van haar klanten wereldwijd.

Cloud & Analytics

De nieuwe overeenkomst met IBM biedt volgens de bank volledig beheerde diensten voor mainframes, servers, opslag, end-user computing, helpdesk evenals applicatie-ondersteuning, en is onderdeel van een bedrijfsbrede transformatie initiatief van ABN AMRO, dat is gericht op het verbeteren van de winstgevendheid door het combineren van focus op klanten met operational excellence, aldus Piet Bil, IBM Managing Director voor ABN AMRO. "Met deze overeenkomst zullen we de transformatie van ABN AMRO naar de nieuwste technologie en diensten versnellen. Door de samenwerking met IBM zal ABN AMRO in staat zijn om haar IT-infrastructuur met nieuwe mogelijkheden uit te breiden onder andere met IBM cloud, analytics en beveiligingsoplossingen."

WK

Partners