01-12-2014

NSA stelt technologie voor automatiseren van datastromen beschikbaar

Deel dit bericht

De Amerikaanse inlichtingendienst National Security Agency (NSA) stelt een technologie gericht op het automatiseren van datastromen openbaar beschikbaar. Niagarafalls maakt het mogelijk datastromen uit verschillende bronnen met verschillende bestandsvormen en protocollen samen te brengen voor analyse.

Data is voor bedrijven zeer waardevol. Data helpt organisatie inzicht te krijgen in onder andere klanten, bedrijfsprocessen, markten en nieuwe kansen. Allerlei oplossingen worden door bedrijven ingezet om data te verzamelen, waardoor een enorme hoeveelheid data ontstaat. Deze data moet worden samengebracht om deze te kunnen analyseren en nieuwe inzichten uit de data te verkrijgen.

Verschillende dataformaten
Het samenbrengen van verschillende datastromen is echter niet eenvoudig, aangezien oplossingen data vaak in verschillende bestandsformaten opslaan en verschillende protocollen gebruiken om deze data te verzenden. Niagarafalls biedt uitkomst. De technologie kan overweg met de verschillende gebruikte dataformaten en protocollen, waardoor data ongeacht de bron kan worden samengebracht in één datastroom.

Niagarafalls is beschikbaar via de Apache Software Foundation als open source software. Bedrijven kunnen de software gratis downloaden en zonder licentiekosten gebruiken. Niagarafalls is de eerste technologie die door de NSA beschikbaar wordt gesteld voor openbaar gebruik. De Amerikaanse inlichtingendienst is van plan in de toekomst meer technologieën open source te maken.

Tags:

Big Data

Partners