23-11-2014

VNSG Congres neemt afscheid van Maastricht

Deel dit bericht

VNSG Congres neemt afscheid van Maastricht en verhuist naar ‘s-Hertogenbosch, zo meldt de organisatie. Er komt meer focus op de behoefte van leden, zoals onderling netwerken en kennis uitwisselen. De feestavond en beursvloer worden afgeschaft.

Het VNSG Congres, dat al zeventien jaar symbool staat voor de saamhorigheid in het delen van kennis tussen iedereen die is betrokken bij SAP-software in het Nederlands taalgebied, kent vanaf volgend jaar een compleet nieuwe opzet. Kennisoverdracht staat nog steeds centraal in een driedaagse congresreeks met elke dag maximaal drie onderwerpen, belicht vanuit diverse invalshoeken. “Het nieuwe VNSG-evenement, gepland op 13, 14 en 15 oktober 2015 in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch, biedt specifieke inhoud afgestemd op de bezoeker, zodat deelnemers met gemeenschappelijke interessegebieden elkaar gemakkelijker vinden en ideeën uitwisselen”, aldus Rob van der Marck (foto), directeur van de VNSG.

Peers

Hoewel het congres elk jaar in de evaluaties hoog scoorde, gaf een groeiend aantal VNSG-leden te kennen zijn ‘peers’ niet meer te kunnen vinden op het evenement. Van der Marck: “Zij troffen hun vakgenoten niet meer, dus vertegenwoordigers van soortgelijke organisaties in soortgelijke omstandigheden. Ze geven de voorkeur aan een minder omvangrijk evenement met een beperkt aantal onderwerpen. Door een bundeling op één dag van alle presentaties over een bepaald onderwerp, ontstaat er een afzonderlijk congres. Veel leden behoeven daardoor niet langer dan één dag weg te zijn van hun werk, omdat zij in principe voor één onderwerp komen, bijvoorbeeld de Business Suite, of mobility, dan wel BI.”

Focus op leden

De bezoeker van het VNSG Congres nieuwe stijl zal volgend jaar dus een keuze maken voor één of meerdere congresdagen met de onderwerpen waarnaar zijn of haar interesse uit gaat. Op één dag zijn maximaal drie onderwerpen geprogrammeerd en elk onderwerp is binnen die dag afgerond. “Ook in de nieuwe opzet gaat het evenement de belangrijkste update voor de SAP-gebruikers in Nederland zijn. Ons streven is om content te bieden die de leden elders niet kunnen krijgen. Met de nieuwe opzet verwacht de VNSG de vaste bezoekers te behouden en leden aan te trekken die al een lange tijd niet meer zijn geweest of die helemaal nooit kwamen. Ons streven is om content te bieden die de leden elders niet kunnen krijgen. Qua niveau willen we meer richting de SAPPHIRE, maar dan voor de Nederlandse community”, aldus Van der Marck.

Geen feestavond en beursvloer

Terwijl de bezoeker in één dag het voor hem of haar belangrijke onderwerp tot in alle facetten via diverse SAP-, VNSG- en klantpresentaties krijgt voorgeschoteld, blijven in de nieuwe opzet de feestavond en beursvloer achterwege. Van der Marck: “Wij willen dat onze adviesleden hun commerciële sponsoring leveren vanuit de inhoud. Wij bieden hen de ruimte om hun expertise te etaleren via serieuze content ten behoeve van bijvoorbeeld expertise sessies, workshops en masterclasses. Dat past ook in onze zienswijze op de rol van de consultants binnen de VNSG. We hebben ze keihard nodig vanwege hun kennis”.

WK

Partners