15-10-2014

IBM en SAP bundelen krachten in de cloudmarkt

Deel dit bericht

IBM en SAP hebben aangekondigd een samenwerking aan te gaan die clouddiensten van SAP beschikbaar maakt op IBM’s cloudinfrastructuur. Hierdoor kunnen klanten van SAP bedrijfsapplicaties wereldwijd uitrollen in een snelle, veilige en open cloudomgeving.

Dankzij de samenwerking verdriedubbelt SAP haar huidige cloudcapaciteit, terwijl IBM een nieuwe bron van inkomsten aanboort binnen haar cloudtak. De aankondiging van de twee technologiebedrijven markeert één van de grootste deals die de cloudmarkt ooit gekend heeft.

De combinatie van SAP HANA Enterprise Cloud met IBM Cloud biedt organisaties volgens de twee partners een aantal voordelen. SAP HANA Enterprise Cloud in de IBM Cloud vergroot zowel de snelheid van applicaties als de transparantie en controle over waar data opgeslagen staan, en maakt een wereldwijde uitrol mogelijk. SAP HANA biedt met IBM Cloud een op open standaarden gebaseerde aanpak, waardoor klanten bestaande IT investeringen eenvoudig kunnen integreren met nieuwe workloads. IBM Cloud biedt klanten inzicht en controlemogelijkheden over de beveiliging van data. Hierdoor kunnen organisaties hun applicaties eenvoudig overzetten naar de cloud zonder interne veiligheidsregels te overtreden. IBM Cloud biedt klanten meer schaalmogelijkheden, wat het makkelijker maakt om lokaal een cloudproject op te starten, dit later mondiaal op te schalen en tegelijkertijd te voldoen aan eisen op het gebied van ‘data residency’ en andere regelgeving.

Dankzij enkele miljardeninvesteringen in de afgelopen jaren zegt IBM nu wereldwijd over 40 datacenters te besckikken, waaronder ook datacentercapaciteit in Nederland. Eerder deze maand kondigde KPN al aan gebruik te gaan maken van IBM’s cloudinfrastructuur en –diensten.

WK

Partners