14-10-2014

Oracle, iRent en VX Company introduceren big data-oplossing

Deel dit bericht

Oracle, iRent en VX Company bundelen hun krachten. Deze drie organisaties bieden een van de eerste flexibele, big data-leaseoplossingen in de Benelux aan bedrijven die willen profiteren van deze risicoloze innovatie. Dit betekent dat bedrijven vanaf nu kosteneffectief kunnen profiteren van een innovatieve, state-of-the-art big data-oplossing.

In deze samenwerking levert Oracle de Big Data Appliance, een engineered systeem dat is geoptimaliseerd voor het verzamelen, ordenen en laden van ongestructureerde gegevens. Deze oplossing biedt bedrijven uitgebreide, veilige mogelijkheden voor big data tegen lage algehele kosten.

Om de big data-oplossingen van Oracle in de markt te zetten en proactief te promoten, schaften iRent en VX Company de Big Data Appliance aan. Ze ontwikkelden een Demo Center waar ze de big data-oplossing laten zien aan klanten en prospects. Naast dit Demo Center bieden iRent en VX Company klanten de mogelijkheid zelf demo’s te draaien met de Big Data Appliance op hun eigen locatie.

iRent, de officiële Oracle-hardware-rental partner en Gold Partner in het Oracle PartnerNetwork, is gespecialiseerd in het snel leveren van apparatuur van Oracle voor zowel korte- als langetermijndoeleinden. “De krachten bundelen met Oracle en iRent stelt onze klanten en prospects in staat deze Oracle Big Data Appliance te implementeren”, zegt Rob Smit, CEO van iRent. “Zonder enorme eerste investeringen kunnen zij nu profiteren van een hoogwaardige big data-oplossing.”

Oracle Engineered Systems

VX Company, Platinum Partner in het Oracle PartnerNetwork, is de gespecialiseerde big data-implementatiepartner. In Nederland is het bedrijf een van Oracle’s belangrijkste big data-partners. De organisatie is gespecialiseerd in Oracle Engineered Systems, waaronder de Big Data Appliance. “In 2010 introduceerden Oracle en VX Company succesvol Oracle Exadata op de Nederlandse markt. Nu, in het big data-tijdperk, bundelen we onze krachten opnieuw om organisaties in staat te stellen Oracle Big Data te implementeren. Van data discovery tot databeheer, van technologie tot continue levering”, zegt Bert Grevelink, CTO van VX Company.

Customer lifecycle value

“Data is de brandstof voor elke organisatie geworden. Het staat voor kennis, en het toepassen van die kennis op de juiste manier genereert meer omzet”, zegt Bas Diepen, Director Alliances & Channel bij Oracle Benelux. “Daarom werken we samen met iRent en VX Company: om onze klanten een doordachte strategie voor customer lifecycle value te bieden. Een strategie die essentieel is in een wereld vol multi-channels, online vergelijkingswebsites en moordende concurrentie. Goed inzicht in de klant en andere relevante data wordt onmisbaar. Big data verwerken en toepassen op de juiste manier kan wel eens de heilige graal zijn. Een schat, die we willen delen met onze klanten.”

Op de foto van links naar rechts: Bert Grevelink (VX Company), Bas Diepen (Oracle) en Rob Smit iRent)

WK

Partners