29-09-2014

Oracle breidt storage, appliances en cloud aanbod uit

Deel dit bericht

Oracle cto Larry Ellison heeft tijdens zijn keynote op de eerste dag van de Oracle OpenWorld 2014 conferentie een aantal nieuwe producten en diensten aangekondigd.

De nieuwe Oracle Zero Data Loss Recovery Appliance is een data protection oplossing die alle database beschermt. De nieuwe appliance is een onderdeel van het Oracle Engineered System Portfolio.

Oracle introduceerde verder de Oracle FS1 Flash SAN. De flash storage oplossing neem het direct op tegen de EMC XtremIO, aldus Ellison. Verder introduceert Oracle de nieuwe M7 microprocessor die een hoge performance van applicaties biedt, aldus Ellison.

De cto kondigde ook Oracle Cloud Platform. Dit is een Oracle Database platform waarop beveiligde high availability applicaties kunnen draaien. Oracle biedt verder een upgrade van zijn Oracle Database Platform as a Service.

Larry Ellison zegt dat Oracle in drie golven zijn applicaties geschikt heeft gemaakt voor de cloud. Alle Oracle cloud applicaties zijn nu beschikbaar in vorm van SaaS, PaaS en IaaS, zoals sales, hcm, marketing, scm en erp applicaties.

Tijdens de keynote werden ook concurrenten besproken, met name en vooral Salesforce.com. In mindere mate werd er aandacht gegeven aan SAP (HANA) en NetSuite die volgens Ellison Oracle databases gebruiken.

Door: Witold Kepinski

Partners