01-09-2014

Derde editie Main Software 50

Deel dit bericht

Het is nog steeds mogelijk om mee te dingen naar de titel meest succesvolle software bedrijf van Nederland. Productsoftware bedrijven kunnen zich nog inschrijven voor de 3de editie van de Main Software 50.

Main Software 50 wordt uitgebracht door Main Capital Partners in samenwerking met branche organisatie Nederland ICT en heeft onder meer als doel de Nederlandse software-industrie beter op de kaart te zetten. Op 5 november zal de prijsuitreiking plaatsvinden in café-restaurant Dauphine waarbij verschillende awards worden uitgereikt zoals de overall winnaars (top 3), de cloudkampioen en de snelste groeier.

Voorgaande edities werden met grote interesse ontvangen, waarbij deelnemende bedrijven veel aandacht kregen van nationale en internationale partijen, te denken valt hierbij aan: internationale media, software bedrijven, investeerders, onderzoeksbureaus en potentiele business partners.

In 2013 groeiden bedrijven uit de Main Software 50 met gemiddeld 8% op jaarbasis. Opvallend was dat bedrijven met een partner-strategie het hardst groeiden (gemiddeld 19%). Grote winnaars in verschillende categorieën waren: RES software, Ortec, Topdesk, SpamExperts en Bright Computing (Main 50 ranking 2013).

De software-industrie ontwikkelt zich nog steeds bovengemiddeld sterk. Nederland ICT voorspelt een groei van de Nederlandse software industrie van 5,3%. Echter, specifieke software segmenten zoals cloud applicaties zullen naar verwachting veel harder groeien. De software-industrie is hiermee een belangrijke groeisector in Nederland.

Inschrijven kan nog via de website

Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital: ,,Het animo om mee te doen en de interesse in de lijst groeit nog steeds sterk. De voordelen voor de positionering en (internationale) uitbreiding van een Nederlands software bedrijf zijn bij deelname groot. Ook dit jaar verwachten we weer veel mooie nieuwe bedrijven die mee zullen doen. Ik zie nu al uit naar de networking en awards reception’’

Voor meer informatie en aanmelden voor de lijst zie: www.main50.nl

Partners