16-03-2016

MDM-oplossing STEP van Stibo Systems gecertificeerd voor GS1 GDSN

Deel dit bericht

Stibo Systems, aanbieder van multidomein Master Data Management (MDM) oplossingen, kondigt aan dat haar MDM-oplossing STEP door 1WorldSync is gecertificeerd voor het GS1 Global Data Standardization Network (GDSN). Stibo Systems en 1WorldSync gaan een samenwerking aan om de go-to-market en business development activiteiten van beide organisaties te versterken.

De nieuwe cloudoplossing helpt klanten product- en verpakkinginformatie te registreren en te publiceren. Dit is belangrijk vanwege de druk op supply chains om sneller en efficiënter te leveren, en vanwege toenemende eisen op het gebied van product data en compliance.

Foutkans verkleinen
GS1 standaarden maken overal in de supply chain gebruik van een unieke reeks identificatienummers voor producten, bedrijven, locaties, diensten, middelen, logistieke eenheden en klanten. Ongeacht waar de business zich bevindt en ongeacht welke taal gebruikt wordt, kunnen business partners elkaar altijd begrijpen via de GS1 standaarden en daarmee de foutkans verkleinen en tijd en kosten reduceren.

STEP GDSN op major release 3 (MjR3) stelt leveranciers en distributiebedrijven in staat om product- en verpakkingsinformatie te registreren en te communiceren aan de 1WorldSync Data Pool. De informatie over de betreffende producten kan vervolgens via GDSN worden doorgegeven aan een specifieke business partner, terwijl de status kan worden gevolgd in STEP. Updates worden ook doorgegeven en aangepast. Dit is van grote waarde voor fabrikanten die aan retailers informatie via GDSN moeten aanleveren.

Dataconventies
Als iedere organisatie eigen dataconventies en -formats zou gebruiken, zou er volgens executive vice president Todd Callen van Stibo Systems USA sprake zijn van onvolledigheid en inconsistentie en zou de lokalisatie, het vervoer en de handel van goederen duur en inefficiënt zijn. “STEP GDSN van Stibo Systems helpt organisaties om data pools te verbinden met de GS1 Global Registry. Hierdoor wordt de gegevensuitwisseling in de supply chain wereldwijd verbeterd. Dit leidt tot minder fouten en zorgt voor nauwkeurige, up-to-date en compliant informatie.”

meer informatie: www.1worldsync.com en www.stibosystems.nl

Partners