19-08-2024

Dresner Advisory Services publiceert Masterdata Management Marktstudie

Deel dit bericht

Dresner Advisory Services heeft de Master Data Management Market Study 2024 gepubliceerd, onderdeel van haar onderzoeksserie Wisdom of Crowds. De Master Data Management Market Study analyseert de huidige perceptie, het gebruik en de intenties van MDM en biedt waardevol inzicht in cruciale aspecten van MDM, waaronder inzetmogelijkheden, het aantal beheerde domeinen, MDM-beoordelingen en de ondersteuning van kunstmatige intelligentie en machine learning.

In 2024 staat MDM op de twintigste plaats van de 63 onderzochte strategische Business Intelligence technologieën en initiatieven, waarbij het een relatieve prioriteit behoudt ten opzichte van data governance (15e) en data catalogi (17e), technologieën die sterk geassocieerd worden met MDM. “Sinds ons eerste onderzoek naar MDM in 2022 blijft het gerapporteerde belang van MDM terugkomen in verschillende industrieën, functies, organisatiegroottes, BI-budgetplannen en andere dimensies,” zegt Michael Moran, Research Director bij Dresner Advisory. “Ook dit jaar zien we een hoge correlatie tussen het belang van MDM en maatstaven voor BI-succes, met name dataleiderschap, succes met BI en data literacy.”

Het onderzoek van Wisdom of Crowds is gebaseerd op verzamelde gegevens over trends in gebruik en implementatie, producten en leveranciers. Gebruikers in alle rollen en in alle sectoren hebben bijgedragen om een compleet beeld te geven van de realiteiten, plannen en percepties van de markt. Ga voor meer informatie naar www.dresneradvisory.com.

Partners