04-12-2023

Informatica verdiept relatie met AWS met Generative AI en AWS HealthLake

Deel dit bericht

Informatica heeft een drietal integraties met Amazon Web Services onthuld tijdens AWS re:Invent 2023. De aankondigingen bouwen voort op een relatie die de afgelopen 12 maanden een aanzienlijke impuls heeft gekregen, waardoor Informatica's aanwezigheid binnen AWS verder is versterkt en betrouwbare data wordt geboden voor de tier-one analytics en generative artificial intelligence workloads van wereldwijde klanten.

Nu Amazon Bedrock algemeen beschikbaar is, heeft Informatica stappen ondernomen om diepere integraties met de generatieve AI-service te ontwikkelen. Amazon Bedrock is een volledig beheerde service die foundation models van toonaangevende AI-bedrijven toegankelijk maakt via een API voor het bouwen en schalen van generatieve AI-applicaties. Met de brede datamanagementmogelijkheden van Informatica's AI-gebaseerde Intelligent Data Management Cloud (IDMC) - catalogus, integratie/engineering, API/App-integratie, kwaliteit/waarneembaarheid, master data management/360-applicaties, governance/privacy en marktplaats - ondersteunt het platform klanten van Amazon Bedrock met betrouwbare data en verrijkte context om de nauwkeurigheid van belangrijke generatieve AI-gebruikscases te verbeteren.

Branchegerichte integratie met AWS HealthLake
Informatica is door AWS gecertificeerd voor IDMC-integraties met AWS HealthLake, een voor HIPAA in aanmerking komende service die Fast Healthcare Interoperability Resource (FHIR) Application Programming Interfaces biedt om bedrijven in de gezondheidszorg en biowetenschappen te helpen gezondheidsgegevens veilig op te slaan, te transformeren, te verhandelen en binnen enkele minuten te analyseren voor een chronologisch overzicht op patiënt- en populatieniveau.

Daarnaast kunnen klanten met IDMC Master Data Management Healthcare accelerators voor Provider/Payer 360 stamgegevens harmoniseren voor AWS HealthLake, waardoor een 360-graden beeld ontstaat van consumenten, aanbieders en zorgplannen. Dit samenhangende beeld van gezondheidszorgentiteiten versterkt de betrokkenheid van patiënten, optimaliseert de kosten van aanbiedersnetwerken en verbetert de klinische resultaten. Deze certificering, die slechts voor een handvol partners beschikbaar is, ondersteunt en handhaaft de strengste standaarden voor naleving in de sector, zoals FHIR en Health Level Seven (HL7).

Deze aankondiging bouwt voort op de AWS Competency-aanduidingen die Informatica eerder dit jaar aankondigde. Daarnaast heeft Informatica eerder IDMC geïntroduceerd voor de gezondheidszorg en biowetenschappen, naast andere belangrijke verticale sectoren, waarmee holistische, branchespecifieke datamogelijkheden worden geboden, zoals:
- Een compleet dossier van patiëntgegevens via cloud-first master data management.
- Out-of-the-box uitbreidingen om de time-to-value te verkorten, waaronder MedPro, Veeva en Salesforce Health Cloud.
- Regels voor gegevenskwaliteit om de gezondheid van patiënten en naleving van regelgeving te verbeteren.

Partners